Järvakandi Rabarock lööb bändirekordi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarock 2008
Rabarock 2008 Foto: Toomas Dettenborn / Rabarock

Aasta puhanud ja rasva külgedele kogunud Rabarockil esineb tänavu rohkem bände kui kunagi varem – 29. Uudisena on platsil kolm lava, nurgake rokkarite lastele ja näidatakse ka kino.

Traditsiooniline ööklubi asendatakse tänavu öötelgiga, mis asub otse festivaliplatsil. Seega pole seda vaja rocki-ainete mõju all viibides mööda Järvakandit taga otsida.

«Kolmas lava muutub pärast viimase bändi esinemist telk-klubiks, kus pidu sujuvalt edasi läheb. Esinevad Singer Vinger, Apelsin ja DJd,» ütles festivali pressipealik Dagmar Reinolt. «Ruumi rohkem ja kõik mahuvad ära.»

Piletimüük viitab, et rabarokkima tuleb tänavu umbes 10 000 inimest, mis on olnud ka eelmiste aastate norm. Tänavu ostetakse rohkem ühepäevapileteid, mis näitab, et paljud tulevad kohale oma lemmikbändi pärast. Favoriidid on Pendulum ja Public Image Ltd.

Korraldusliku poole pealt on uudiseks veel see, et kahe telklaagri asemel on nüüd üks suur, mis asub endise Tupiku telklaagri alal, piletihind ühele magajale 10 eurot. Festivaliplatsil on eraldi lasteala, kuhu rokkarid saavad turvaliselt oma järeltuleva põlve jätta.

Kasvatajate hoole alla saavad lapsukesed joonistada, lugeda ja mängida või «tudupesas» puhata. Eraldi tasu selle eest ei nõuta. Alla 12-aastased rokkarid pääsevad festivalile ainult koos täisealise saatjaga.

Reinolti sõnul kehtib kaks ranget keeldu: ära roni oma alkoholiga platsile ega klaastaaraga telklaagrisse. Muus osas usaldatakse külaliste tervet mõistust ja head tahet.

Foto- ja videotehnika kohta kehtib lihtne reegel: kui selle objektiiv on vahetav, siis on tegemist profiriistaga ja sellega sisse ei saa. «Seebikarbi» ja mobiili hõlma ei hakka keegi.

Reinolt ei osanud sellist sigadust nimetadagi, mille toimepanemisel külaline platsi piiride taha tõstetakse. Kodukorrareeglid sedastavad kaks juhtumit, kui turvameeskonnal on õigus piletiomanik territooriumilt välja saata.

Esiteks ei tolereerita tüüpe, kes käituvad ähvardavalt või häirivalt ega allu korraldajate juhenditele. Teiseks toob väljasaatmise kaasa katse kedagi või midagi esinejate suunas visata.

«Üldiselt on Rabarockide publik olnud ääretult sümpaatne ja meeldiv ning nii drastilisi meetmeid pole olnud vaja kasutusele võtta. Meeskond on meil kah hea ja igasugused probleemid saavad juba eos lahendatud. Kultuurne rokipublik käib meil,» kiitis Reinolt.

Muusika kõrval on festivalil oma pesa filmikunstil. Teise festivalipäeva hommikul saab Järvakandi kinos vaadata möödunud aasta parimat muusikalist mängufilmi «Müramuusika».

Film kasutab edukalt Roy Anderssoni stiilis kuiva huumorit, et rääkida lugu kuuest trummarist, kes avangard-geriljadena vallutavad oma trummidega ühe ridamaja korteri.

«Müramuusika» on ilmselgelt Skandinaavia 2010. aasta üks paremaid filme, arvavad korraldajad. Seda seanssi nimetatakse ka Pohmakakinoks.

Rabarock

Järvakandis 17.–18. juunil

•    Festivalipass 37–50 €

•    Päevapilet 31,50–36 €

•    9–15-aastaste päevapilet 8 €

•    Pensionärid tasuta

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles