Briti külas on öisel ajal kuulda kummalist heli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti külas on öisel ajal kuulda kummalist heli
Briti külas on öisel ajal kuulda kummalist heli Foto: SCANPIX

Suurbritannias Durhami krahvkonnas Woodlandi külas on igal öösel kuulda kummalist heli, mida nimetatakse suminaks.

Külaelanike sõnul hakati ebatavalist madalat heli, mis meenutab automootori häält, kuulma paar kuud tagasi, kirjutab The Telegraph.

Alates sellest ajast on heli kuuldud igal öösel, alates kella 4.00-st. Heli tekitamise allikat ei ole suudetud kindlaks teha.

«Mu maja osas paikades on see paremini kuulda, teistes osades halvemini. See kostub kuskilt väljast. Tegemist ei ole tinnitusega, vaid märgatavalt madalama heliga. Kui kõrvad kinni katan, kaob ka heli,» lausus Woodlandi elanik Marlyn Grech.

Woodland on väga väike küla ja selle tõttu ei saa heli tekkida liikluse tõttu. Samuti ei ole seal suuri elektriliine, tehaseid või hüljatud kaevandusi, mis võiksid olla heli allikaks.

Durhami krahvkonna keskkonnaametnik Gary Hutchinson kinnitas, et hääle algallikat otsitakse.

Woodlandi küla ei ole maailmas esimene, kus on seda suminat kuulda. Maailma erinevates paikades ilmnenud heli selgitamiseks on pakutud välja mitmeid teooriaid alates UFO-dest, valitsuste salakatsetest kuni hüljatud tootmishoonete ja elektriliinideni.

Müstilise heli teemat käsitleti ka 1990. aastate menusarjas «X-files».

Suurbritannias Bristolis kuuldi samalaadset heli 1970. aastatel. Seda kuulnutel tekkis ninaverejooks, peavalu ja unetus. Heli lakkas sama äkki, kui oli tekkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles