Russell Crowe nimetas juutide ümberlõikamise traditsiooni barbaarseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Crowe
Russell Crowe Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa päritolu Hollywoodi staar Russell Crowe nimetas Twitteris juutide ümberlõikamise traditsiooni barbaarseks ning võrdles seda inimohverdusega.

47-aastasel staaril tekkis selles küsimuses sõnasõda ühe teise Twitteri kasutajaga, kirjutab news.com.au.

Crowe nimetas vastast idioodiks ning lisas, et juudid peaksid oma laste kahjustamise lõpetama.

Debatt tekkis sellest, kui üks Twitteri kasutaja, kes eines nime all @picknic11, saatis Crowe´ile küsimuse, et kas ta peaks laskma oma poja ümber lõigata.

Crowe vastas: «Ümberlõikamine on barbaarne ja mõttetu. Milleks muuta looduse antut? Kas jumal tõesti vajab eesnahka? Lapsed on sündides täiuslikud».

Staari sõnul on tal mitu juudist sõpra ning talle meeldivad juutide väiksed mütsid, kuid ta ei nõustu laste lõikamisega.

«Imikud on oma ilus täiuslikud. Ma usun jumalasse, kuid mitte sellesse, kuidas inimesed jumala nõudmisi tõlgendavad. Minu arvates on hoolivad ja head vanemad need, kes oma lapsi muuta ei taha,» jätkas staar.

Samuti võrdles Crowe poisslaste ümberlõikamist inimohverdusega.

« Iidsetel maiadel olid inimeste ohverdamise tseremooniad ning seal pandi toime nii mõndagi. Juudid on sama julmad nagu maiad,» kirjutas staar.

Crowe`i seisukoht tõi kaasa laiaulatusliku diskussiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles