William Shakespeare sai inspiratsiooni oma nõo uppumisest?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William Shakespeare
William Shakespeare Foto: Wikipedia.org

Inglise näitekirjaniku William Shakespeare`i üks traagilisemaid kangelannasid Julia, Kleopatra ja Desdemona kõrval on Ophelia.

Nüüd arhiivist leitud materjalide põhjal oletatakse, et Shakespeare sai inspiratsiooni tegelikus elus toimunud tragöödiast, kirjutab Daily Mail.

Huvitav fakt paljastus, kui uuriti Tudorite dünastia ajastu surmi Inglismaal.

Leiti arhiivimaterjalid, mis näitasid, et Shakespeare`il oli nõbu Jane Shaxspere, kes 2,5-aastaselt uppus, kui ta vesiveski tiigi ääres lilli korjas. Juhtum leidis aset 1569. aastal, kui Shakespeare oli viieaastane.

Oxfordi ülikooli ajaloolased spekuleerivad, et oma perekonnas juhtunud tragöödia pani Shakespeare hiljem «Hamletisse», kus kangelanna Ophelia hukub ojas.

«Tegelikult on see üsna üllatav, et väikese lapse Jane Shaxspere surmajuhtum dokumenteeriti. See võib olla juhus, kuid sarnasus Ophelia saatusega on märgatav,» lausus ajaloolane Steven Gunn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles