Ausmaa sugulaskoor laulab Urissaares

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugulaskoor Ausmaa.
Sugulaskoor Ausmaa. Foto: sugulaskoor.ausmaa.com

Urissaare ja Massiaru küla kodukandipäeval avatakse laupäeval Laiksaare vallast küüditatute nimedega mälestusplaat Urissaares majal, millest 14. juunil 1941 viidi sundasumisele konstaabel Mihkel Ausmaa, tema naine Alma ja pojad Kalju ja Erich.

Juuniküüditamise 70. aastapäeva mälestusürituse üks korraldajaid, Massiaru raamatukogu juhataja Marie Iir rääkis, et pealinnast on kohale tulemas Erich Ausmaa, kes juuniküüditamise ajal oli 12aastane.

MTÜ Massiaru Külade Ühendusel aitab mälestusüritust ja piirkonna kodukandipäeva korraldada sugulaskoor Ausmaa, kus laulavad suguvõsa järeltulijad, kelle hulgas on tuntud spordikommentaator ja ajakirjanik, konstaabel Mihkel Ausmaa lapselaps Raul Rebane.

Mälestusplaadile on kantud 16 kunagisest Laiksaare vallast juuniküüditatu nimed, selle avamise järel toimub kontsert Laiksaare apostliku õigeusu kirikus, teenib ülempreester Ardalion Keskküla.

Sugulaskoori Ausmaa kontsert toimub Massiaru koolimajas, esinevad ka kohaliku laulustuudio lapsed õpetaja Lelde Jalakase juhatusel.

Möödanikust teeb ülevaate Marie Iir, kes koduloolasena on uurinud Massiaru-Urissaare külade lugu, juttu täiendab vanadest fotodest näitus, mis on koolimajas muuseumitoas üleval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles