Audrus võidutsesid Läti driftijad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Cirulis
Ivo Cirulis Foto: Eesti Drifti Liit

Eelmisel nädalavahetusel Pärnu lähedal Audru ringrajal peetud Truck Tuning drifti karikavõistlustel võtsid poodiumi kaks kõrgeimat kohta lätlased, eestlastel tuli leppida kolmanda kohaga mõlemas võistlusklassis.

Truck Tuning drifti karikavõistluste pro-klassis oli konkurents ülitihe, sest rada oli võistlejatele meeldivalt kiire ning ilmgi soosis võistlusi. Samuti oli kohal väga palju lätlasi, kes ei olnud unustanud eelmise etapi tulemusi, mil eestlased noppisid kõik poodiumikohad pro-klassis.

Sel korral võttis pro-klassi võidu lätlane Ivo Cirulis, kes oli oma äsja valminud uue autoga esimest korda Eesti radadel. Cirulis näitas talle omaseid stabiilselt kauneid kurve, kuhu ta sisenes 135 km/h. Teise koha noppis Janis Eglite Lätist. Pro-klassi kolmanda koha viis auga koju Taavi Toomara, kes võib oma võistluspäevaga igati rahul olla, sest sel etapil oli kohal väga palju lätlasi, kelle seljatamine ei ole lihtne.

Võistluspäevaga ei saa rahul olla Eduard Vahemets, sest ta oli sunnitud tunnistama juba kaheksandikfinaalis Tõnis Kipperi paremust ning kahjuks jäi parimate kohtade püüdmisest eemale ka Henri Puhmas, kel auto hakkas tehniliselt streikima ning parandamiseks antud 5 minutit ei olnud selleks piisav. Napilt jäi aega puudu.

Küll aga sõitis Puhmas Läti meistrivõistluste arvestuses edasi, sest auto saadi taas korda. Mees tegi seal kaheksandikfinaalis küll hea sõidu, ent napilt oli lätlane Raimonds Tihonovs siiski sel korral parem. Läti arvestuses osalesid ka Gert Roosipõld ja Eduard Vahemets, kes küll sel korral lätlaste poodiumile ei jõudnud. Läti meistrivõistlustel näitas parimat sõitu Janis Eglite, kellele järgnesid Edmunds Erglis ja Ivo Cirulis.

Eesti arvestuse pro-klassi ja Läti meistrivõistluste sõidud toimuvad tandemites – üks auto jälitab ja kopeerib teist ning teisel korral vastupidi. Selline sõidusüsteem on eestlastele üsna uus, meie karikavõistlustel praktiseeritakse seda alles esimest hooaega. Seega ongi lätlastel mitme-aastane eelis kogemuste osas.

Eesti street-klassi sõidud olid samuti põnevad, sest lisandunud oli uusi võistlejaid ning ka lätlased osalesid selles klassis aktiivselt. Parima eestlasena jõudis kolmandale kohale Kristjan Klemets, kelle uus auto selleks hooajaks äsja valmis. Kaks parimat kohta noppisid taas lätlased Raivo Dripe ja Aleksandrs Sinicins.

Järgmine etapp toimub 1.-2. juulil Haapsalus Kiltsi lennuväljal.

Eesti drifti üldarvestuse punktiseis pärast teist etappi:

Pro-klass:

Janis Eglite 198 p
Taavi Toomara 197 p
Gert Roosipõld 180 p
Eduard Vahemets 167

Street-klass:

Martins Malinieks 120 p
Allan Lätt 105 p
Ervin Žuks 92 p
Urmo Täheste 85 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles