Angelina Jolie sai 36-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Angelina Jolie sai 4. juunil 36-aastaseks.

Jolie sündis 1975. aastal Los Angeleses. Ta ema oli näitlejanna Marceline Bertrand ja isa on näitleja Jon Voight.

Näitlejate perekonnast pärit naise karjäär algas siis, kui ta oli seitsmeaastane. Näitlejast isa kaudu sai ta väikese rolli filmis «Looking Get Out».

Jolie alustas näitlemisõpinguid New Yorgis asuvas Lee Strasbergi teatriinstituudis, kui ta oli 11-aastane. Ta tegi kahe aasta jooksul kaasa mitmetes lavastustes. Kuid ta kukkus välja ning töötas mõnda aega enda äraelatamiseks matusebüroos. Samuti elatas ta end modellitööga, osaledes ka muusikavideote tegemisel.

Hiljem läks teatrikooli tagasi ning lõpetas ka keskkooli.

Rahvusvahelise tuntuse tõi Joliele arvutimängude kangelase Lara Crofti kehastamine linateostes «Lara Croft: Tomb Raider»(2001) ja selle järjes «Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life» (2003).

1999. aastal kandideeris ta naiskõrvalosa Oscarile rolli eest filmis «Girl, Interrupted» ning sai selle auhinna.

Jolie filmograafiasse kuuluvad ka sellised kassahitid nagu «The Bone Collector», «Gone in 60 Seconds», «Mr. and Mrs.Smith», «Wanted», «Tourist» ja «Kung Fu Panda 2».

Jolie on kaks korda abielus olnud. 1996 – 1999 oli ta abikaasaks Johnny Lee Miller ning 2000 – 2003 Billy Bob Thornton.

Alates 2005. aastast elab ta koos Brad Pittiga. Nende peres kasvab kuus last, kellest kolm on bioloogilised ja kolm adopteeritud.

Angelina Jolie on ka ÜRO põgenikekomisjoni (UNHCR) heatahte saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles