Lapin teenis kohtuprotsessiga 830 eurot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poeetiline lähenemine: kunstnik Leonhard Lapin esitas avamisel omaloomingulise poeetilise nägemuse raha ja võimu vahekorrast.
Poeetiline lähenemine: kunstnik Leonhard Lapin esitas avamisel omaloomingulise poeetilise nägemuse raha ja võimu vahekorrast. Foto: Peeter Langovits

Lõpuks ometi on kohtuprotsess Eesti Kunstiakadeemia professori, kunstnik Leonhard Lapini (63) ja Deco galerii vahel finišis. Nelja-aastase kemplemise järel saavutati kompromiss, mille alusel mõisteti galeriilt Lapinile valurahaks välja 830 eurot.

Raha rahaks, ent emotsioonid on endiselt kõrgpunktis. «Olime varaste ohvrid, nüüd Lapini väljapressimise omad!» kommenteerib Kroonikale otsust galerist Epp Rebane. «Me olime sellest vaidlemisest ja Lapini-poolsest mustamisest nii väsinud, et isegi loobusime galerii pidamisest. Täna vaatame optimistlikumalt tulevikku – hiljuti käisin uudistamas üht superrosinat asukohta Raekoja platsil.»

Leonhard Lapin, keda on nimetatud Eesti üheks suuremaks klassikuks, süüdistas galeriste Epp ja Tiit Rebast 100 000kroonise kahju tekitamises. Nimelt varastati Rebaste sõiduautost Saab 2006. aasta 21. detsembril kümme Lapini tööd ja ka Rebastele kuulunud kunstiteoseid. Lapin kahtlustas alguses Rebaste ja varaste kokkumängu, kuid see versioon kummutati otsustavalt.

Tänaseks on politsei lõviosa varastatud töödest kätte saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles