New Yorgis arreteeriti «jumalat ujuma õpetanud» mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liberty Island
Liberty Island Foto: Wikipedia.org

USAs New Yorgis arreteeris politsei mehe, kes ujus keelatud kohas ja väitis, et tal on antud jumala poolt missioon.

29-aastane mees heitis endalt riided, venitas lihaseid ning viskus jahedasse vette Liberty State Parkis eile pärastlõunal, kirjutab The New York Post.

Politsei sõnul püüdis mees ujuda Liberty Islandile, kus asub kuulus Vabadussammas. Pargis jalutanutest mitte keegi ei teatanud korrarikkujast politseile.

Mehel õnnestus ujuda 45 minutit, enne kui üks jalutanu arvas ta hädas olevat ning teatas politseile.

USA pargipolitsei sõitis mootorpaadiga välja ning leidis mehe üsna Liberty Islandi lähistelt. Tal oli raskusi suure lainetusega ning oli oht, et lained kannavad ta avamerele.

«Kui me ta paati tõmbasime, värises ta nagu haavaleht. Lainetus oli ta üsna kaugele kandnud. Mees ütles meile, et jumal käskis la Liberty Islandile ujuda. Jumal olevat palunud õpetada talle ujumist. Ka lisas mees, et ta oli valmis oma missiooni nimel uppuma,» lausus ujuja üks päästjatest, politseinik Kurt Ziel.

Pärast mõningaid läbirääkimisi oli ujuja nõus politseinike paati ronima. Ta viidi tagasi Liberty State Parki, kus teda ootas kiirabi. Ta viidi Jersey City Medical Centerisse psühhiaatrilisse kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles