Nahakunstnik Babitski kulutas ERKI Moeshow'ks valmistumiseks 9 kuud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERKI MOESHOW 2011
ERKI MOESHOW 2011 Foto: Jelena Rudi

EKA nahakunsti tudengi Artjom Babitski ERKI Moeshow kollektsioon kandis pealkirja «A Mystery Cup».

«Nimi tuleneb sellest, et salongide teeõhtutel võib kohtuda täiesti ettearvamatute, salapäraste ja omanäoliste persoonidega,» avas mees nime tagamaid.


Pea 50 esemest koosnenud kollektsiooni valmimiseks kulus noormehel terve õppeaasta. «Ma võtsin sinna teatud ühiskonna karaktereid, näitasin neid läbi omapärase prisma ja kombineerisin erinevaid materjale,» tutvustas Babitski laval nähtut.

«Näiteks laval olnud punase kaabuga noormees oli selline aristokraatlik, aga samas vaba iseloomuga. Ta on oma ühiskondlikus staatuses kindel, teab oma võimu ulatust, kuid olles siiski avatud ja mitte nii üleolev. Kogu kollektsioon arutles selle üle, kes me ühiskonnas tegelikult oleme ning kui palju on selles näilisust. Kui palju on meil vaja ennast näidata ja kust läheb piir? Mis teeb meist inimese? Kuidas me üksteisesse suhtume? Kui konservatiivsed me oleme?» paiskas mees õhku mitmeid teemasid.

«Minu jaoks seisnes müsteerium selles, et tegelikult on neid karaktereid hästi palju. Inimesi on väga huvitav analüüsida, neid jälgida, mõista ning nende vajadusi leida. Tõin lavale seitse karakterit, oleks võinud ka rohkem, aga kollektsion oli juba niigi mahukas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles