Saatest «Eesti otsib superstaari» pidi lahkuma Rosanna Lints

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti otsib superstaari viies stuudiovoor, Rosanna Lints
Eesti otsib superstaari viies stuudiovoor, Rosanna Lints Foto: Jelena Rudi

Pühapäevasest saatest «Eesti otsib superstaari» pidi televaatajate hääletuse tulemusel koju minema Rosanna Lints. Järgmisel pühapäeval võistlevad Nokia kontserdimajas supertsaaritiitli nimel Artjom Savitski ja Liis Lemsalu.

Saate esimeses osas kõlasid järgmised lood:

Liis Lemsalu - Adele «Someone Like You»

Mihkel Raud: täna on väga põnev saade, teades kui tasavägised tulemused on kolme järelejäänud laulja osas. Kõik on selles saates võimalik.

See oli vapustav, see oli üks paremaid esitusi, mida ma sinu esituses kuulnud olen. See on parimaid, mida ma üldse nelja aasta jooksul kuulnud olen. Sa suutsid hoida kogu loo jooksul pinget ja seda kasvatada.

Maarja-Liis Ilus: Valisid raske loo, said sellega väga hästi hakkama. Kui silmad kinni panna ja sinu häält kuulata, ja kui ühel hetkel silmad avada, siis tundub uskumatu, et sinu seest selline hääl välja tuleb. Sul on võimas hääl. Sul on palju meile kõigile pakkuda.

Rein Rannap: Hämmastas, et sa suutsid hoida pinget selle loo ajal, sa kasvatasid seda, kus vaja. Sa mõjusid küpselt ja sisukalt. Sa esinesid emotsionaalselt.

Artjom Savitski - The Rasmus «Shot»

Mihkel Raud: Energia oli täna paigas, seda oli piisavalt. Rõõm oli näha sind sellisena. Arvan, et oled parimas vormis.

Maarja-Liis Ilus: Sa valisid täna õige loo, mis sobib sulle. Said sellega hästi hakkama. Mulle meeldis sind vaadata ühe kohapeal staatiliselt. See sisemine põlemine oli tunda. Sa keskendusid laulule. 

Rein Rannap: Võimas! Sa valisid bändi laulu ja sa esitasid selle solisti loona, mitte bändi lauluna. See oli hea. See mõjus hästi.

Rosanna Lints - Van Halen «Can't Stop Loving You»

Mihkel Raud: Loo valik oli hea. Mulle meeldib vaadata sind esinemas isegi siis, kui sul sõna või kaks meelest läheb. See kõik on väga orgaaniline.

Maarja-Liis Ilus:  Ma ei saa öelda, et see on minu lemmiklugu. Ma tean, et sinus on palju rohkem sügavust ja jõudu, mis on minu hingele. Aga sa said sellega hakkama ja näitasid ennast energilisest ja rõõmsast küljest.

Rein Rannap: Näitasid uuest küljest. Mind vapustas sinu särav sõu. See miimika tuli sul loomulikult välja. Jäi mulje, et sa oleksid aastakümneid laval inimestega suhelnud. See tuli sul hästi välja.

Saate teises osas tulid esitusele armastuslaulud ja duetid tuntud artistidega. Koos noorte lauljatega astusid publiku ette Oliver Kuusik, Hele Kõrve ja Tõnis Mägi.

Liis Lemsalu ja Oliver Kuusik - G.F.Händel «Messias»

Liis Lemsalu valis oma duetipartneriks Rahvusooper Estonia solisti Oliver Kuusiku.«Arvasin, et oleks huvitav tuua mängu ooperilaulja, kindlasti on see riskantne valik ning minu jaoks ka suur väljakutse, kuid mulle meeldib end proovile panna ja mitte sattuda rutiini,» kommenteeris Liis enne saadet.

Oliver Kuusik möönab, et Liisi ettepanek oli talle ootamatu. «Liis on mulle juba niigi silma jäänud kui väga omapärane laulja, kuid esimeses proovis õnnestus tal mind siiski üllatada oma hääle võimsuse ja iluga,» ütles Kuusik.

Mihkel Raud: Sinus on peidus tõsine kiskja ja väga karm gooti-tüdruk. Loo valik oli täiesti pöörane. See on riskantne number, kas see õnnestub totaalselt või kukub täiesti läbi. See oli totaalne õnnestumine.

Maarja-Liis Ilus: Mul olid külmavärinad. Ma nautisin seda etteastet. Ma ei osanud unes ka näha, et siin saates saab G.F.Händeli loomingut kuulata. Ma natukene pabistasin kui kuulsin, et sa võtad enda kõrvale ooperilaulja. See oli riskantne valik, aga see risk õnnetus täielikult. Te sulandusite ühte.

Rein Rannap: Sul on olnud vapustav lauluvalik. Sa üllatasid mind täna. See oli palju dramaatilisem sinu varasematest lauludest. Mul tuli mõte, et rockooper võiks olla sinu tulevik. Võib-olla isegi minu enda kirjutatud.

Artjom Savitski ja Hele Kõrve – «Siis, kui maailm magab veel»

Artjom Savitski teadis juba ammu, et kui tal õnnestub duettide vooruni saates püsida, soovib ta esitada loo «Siis, kui maailm magab veel», mille on tuntuks laulnud Hele Kõrve ja Kristjan Kasearu. «Ainuõige partner selles loos oleks Hele, ta laulab seda nii imeliselt. Ta küll algul puikles pisut vastu, aga jäi siiski nõusse ja selle üle on mul meeletult hea meel,» on Artjom õnnelik.

Mihkel Raud: Oli erakordselt tugev number. Hästi valitud laulupartner. See läks südamesse ja oli liigutav. See duett oli väärikas, tavaliselt kipuvad need imalaks minema.

Maarja-Liis Ilus: Väga hea partnerivalik. See energia oli tunda, hääled sulandusid ja kõlasid hästi. Ilus lugu ja see liigutas mind väga.

Rein Rannap: Üllatad mind mitmekülgsusega. Õrn ja romantiline esitus. Tahaksin kiita ka ääretult puhast esitust.

Rosanna Lints ja Tõnis Mägi - «Aeg on lahkuda»

Rosanna Lintsi lavapartneriks on pühapäeval legendaarne Tõnis Mägi. «Tänu oma tütardele olen vaadanud peaaegu kõiki saateid ja hoidnud koos nendega Rosannale pöialt. Kuid see, et Rosanna tahtis minuga duetti laulda, tuli mulle küll suure üllatusena,» kommeneeris Mägi.

Rosanna sõnul langes tema valik Tõnis Mägile, kuna ta on Eesti kõige parem laulja ja helilooja. «Mäksi lugude juures meeldib mulle kõige rohkem siirus, mis nendest välja hingab,» ütles Rosanna.

Tõnis Mägit hämmastab aga kõige enam see, kuidas Rosanna suudab oma eale vaatamata täiskasvanulikku repertuaari nii veenvalt esitada. «Väga oluline on, et need pole pelgalt noodid, vaid nendes on sisu,» ütles Mägi.

Mihkel Raud: Tõnis Mägi laulis täna väga hästi. Ma arvan Rosanna, et me peame tänama selles sind.

Kõige kõvem tunnustus Eestis on saanud sulle osaks. See, et Tõnis Mägi nõustus sinuga duetti laulma.

Maarja-Liis Ilus: Ilus, võimas ja sõnatuks tegev lõpp. Ma julgen arvata, et sina Rosanna oled see põhjus, miks on täna meie kõrval võimekas artist nagu Tõnis Mägi.

Rein Rannap: Mul jäi mõttesse fraas: «aeg on vaikida». Mul tõesti ei ole midagi lisada. Nagu lühikesel suveööl saavad koit ja videvik kokku.

Varem on saates pidanud lahkuma Jaan Lehepuu, Imre Saarna, Leemet Onno, Teele Viira, Kevin Johannson Katrin-Merili Poom ja Triin Niitoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles