Galerii: Eesti filmirahva suvepäevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Näitleja Tambet Tuisk kuulutas Eesti filmiarhiivi 40. aastapäeva suvepäevad ehk ühisseminari avatuks sõnadega: «Eesti film on nagu seks. Kui ta on hea, siis on ta väga, väga hea. Kui halb, siis ikka parem kui see, et seda poleks olnudki...»

Seminaril tutvustati Paavo Kanguri värsket üllitist, mis piilus 40 aastat vana kultusfilmi «Viimne reliikvia» telgitagustesse. Paavo oli rahva ette palunud ka kaks igavesti noort reliikviat: Eve Kivi ning Peeter Jakobi.

Paavo Kangur tunnistas, et ega raamat nii väga kergelt sündinudki. «Alles siis, kui olin käinud ära Riias Ingrida Aldrina (Agnes)  juures ning sain nõusoleku kohtumiseks ka Aleksandr Goloborodkolt (Gabriel), mõistsin, et asi on kaante vahel. Ülejäänu oli vaid vormistamise küsimus,» tunnistas Kangur.

Seminaril esitleti ka raamatut elavast filmilegendist Rein Raamatust. Seminaril osalesid ka kaks filmikoera Lotte isa – Heiki Ernits ja Janno Põldma.

Heiki ütles, et lõpuks on ka kolmas täispikk Lotte koos oma kuukivi saladusega valmis ja et esilinastuse võiks korraldada kas või ülehomme. Tegelikult toimub see 26. augustil.

Kiika pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles