Sõmeru keskusehoones näeb looduskaitseteemalist näitust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru keskusehoone ­sisevaade.
Sõmeru keskusehoone ­sisevaade. Foto: Arvet Mägi

Sõmeru keskusehoones toimunud keskkonna kolmapäevade ürituste sari lõpetab selle hooaja kogupere näitusega “Hoia, mida armastad!”.


Tegemist on Eesti looduskaitse 100. aastapäevale pühendatud näitusega, mille on koostanud Arne Ader, Urmas Tartes, Anneli Ehlvest, Epp Margna ja Toomas Kalve.

Näituse eesmärgiks on pöörata tähelepanu meie looduse mitmekesisusele ja kaitsele ning selle sihtrühma moodustavad eelkõige üldhariduskoolide õpilased, aga samuti lasteaedade viimased rühmad ning looduse vastu huvi tundvad täiskasvanud. Seda näitust on tore tulla vaatama kogu perega, sest tutvustatakse mida, keda ja kuidas looduses kaitsta, kuidas looduses käituda; otsitakse loomakodusid, õpetatakse, kuidas aidata loomi neid varitsevatest ohtudest mööda, selgitatakse meie kodude mõju keskkonnale ja mängitakse ka looduskaitseteemalist põrandamängu.

Näitus Sõmeru keskusehoones avatakse 6. juunil kell 11 ning kohal on ka keskkonnaameti esindajad, et tutvustada väljapanekut lähemalt. Näitus jääb avatuks 6.-10. juunini kella 9-19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles