Miks sõimab Anna-Maria Galojani virtuaalfänn Sofia Derjuginat litsiks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Nevskij terrassi suvehooaja avapidu 26.05.11 Külaliste seas oli ka staarpoliitik Anna-Maria Galojan
Restoran Nevskij terrassi suvehooaja avapidu 26.05.11 Külaliste seas oli ka staarpoliitik Anna-Maria Galojan Foto: Victor Burkivski

Eesti Euroopa Liikumise MTÜ raha omastamise eest viieks kuuks reaalsest vangi mõistetud staarpoliitik Anna-Maria Galojani salapärane fänn evib vägevat virtuaalset kaitseinglit, kes Galojani kommentaariumis kaitseb, kuid Keskerakonda kuuluvat Sofja Derjuginat sõimab näiteks hooraks ja litsiks. 

Kui ajakirjas Naised ilmus artikkel Anna-Maria Galojani kirju tausta kohta, tekkis selle netiversiooni juurde portaalis Naistemaailm.ee lühikese ajavahemiku jooksul 17 pealtnäha erinevate nimede alt tulnud kommentaari, mis kõik eritusid mitte-eestlasliku, vigase ja väga sarnase kõnepruugi poolest, kirjutab ajakiri Naised.

Kontrollimisel selgus, et kõik 17 kommentaari oli tõepoolest tulnud ühelt ja samalt IP-aadressilt (loe: samast arvutist), kirjutab ajakiri Naised.

Asja tegi eriti veidraks see, et kummaline, sarnaselt Anna-Mariaga eesti keelt kõnelev fänn otsekui püüdis ülal hoida artikli aktuaalsust - ühes kommentaaris tõstatas küsimuse ja viies järgnevas vastas Anna-Mariat ülistaval toonil.

Edasine uurimine tõi välja veelgi pikantsema asjaolu - samalt netiaadressilt oli samasuguse keelekasutusega inimene kommenteerinud Kroonikas ilmunud Sofja Derjugina artiklit.

Kui Anna-Maria kaitseks leidis netifänn vaid ülistavaid sõnu, siis Derjugina kohta kasutas sama õilishing väljendeid "hoor" ja "lits" ning küsis bravuurikalt: "Kas tõesti ei ole enam kedagi, kes vääriks esikaanel olemist??? Sellega ju näitab ajakiri, et libuks olemine ja vana meeste magatamine, pärast oleme veel popid ka!"

Naistemaailmast kinnitati, et neil pole ühegi varasema artikli all olnud nii palju negatiivseid ja ründavaid kommentaare kui Derjugina loo all.

Elu24 uuris Anna-Maria Galojanilt, mida too arvab tema poole suunatud sähvivatest piksenooltest.

Ma ei oska midagi öelda, kuna see on nii räige vale ja lugeja eksitamine, et sellega peavad tegelema juristid.  Mul pole ainsatki põhjust ega soovi selle kummalise naisterahvaga ajakirjast Naised, kes selle loo üllitas,  suhelda.

Juba selle ajakirja kummaline huvi nõianduse  ja muu sellise suhtes tekitab minus kui kristlikus inimeses sügavat põlgamist. Ja proua, kes selle laimu kirjutas, võiks kirjutada pigem muinasjutte kui artiklleid.

Eelistan nautida suve ega lase ajakirjal Naised, oma nädalavahetust rikkuda...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles