Laupäeval selguvad Pärnumaa parimad grillijad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa grillmise meistrivõistlused eelmisel aastal. Pildil võistkond Västriku ulitsa & Virumaa barbecue teami kätetöö proovimine.
Pärnumaa grillmise meistrivõistlused eelmisel aastal. Pildil võistkond Västriku ulitsa & Virumaa barbecue teami kätetöö proovimine. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 4. juunil toimuvad Tori vallamaja aasal Pärnumaa meistrivõistlused grillimises.

Eesti grilliliidu juhatuse liikme Auris Rätsepa teatel osaleb Pärnumaa meistrivõistlustel kuni kümme võistkonda. Rahvalikul grillimisvõistlusel võisteldakse kolmes voorus: Rakvere searibi, Talleggi kanafilee ja fantaasiaroa küpsetamises.

Võistlustöid hindavad Eesti grilliliidu kohtunikud vastavalt rahvusvaheliselt tunnustatud metoodikale ja Eesti grilliliidu võistluste reeglitele.

Järgmisel laupäeval, 11. juunil Türi rannas ja lauluväljakul toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele pääsevad peale maakondlikelt võistlustelt punktiarvestuses kolmele parimale ka Rakvere searibi, Talleggi kanafilee ja fantaasiavooru võitnud võistkonnad.

Rätsepa sõnade järgi on maakondlikele grillimisvõistlusele osalema oodatud kõik, kel on toiduvalmistamise vastu huvi ja kes soovivad oma oskusi teistega võrrelda.

“Grillivõistluse näol ei ole tegu mitte profikokkade, vaid rahvavõistlusega, mille eesmärk on tuua inimeste teadmised toiduvalmistamisest päevavalgele ja neid kogu rahvaga jagada,” seletas Rätsep. “Nii saab võistlustelt huvitavaid iseloodud grilliretsepte ja näpunäiteid endaloodud grilliaparaatide valmistamiseks, mida jagatakse avalikkusega pärast iga toimunud võistlust ka Eesti grilliportaalis.”

Üritus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles