Kanada poliitik: prints William ja ta naine on parasiidid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja ta abikaasa, Cambridge`i hertsoginna Catherine
Prints William ja ta abikaasa, Cambridge`i hertsoginna Catherine Foto: SCANPIX

Kanada Quebeci provintsi poliitik Amir Khadir ei soovi, et Briti prints William ja ta abikaasa, Cambridge`i hertsoginna Catherine Kanadasse visiidile tuleksid.

Quebeci rahvusassamblee liige Khadir nimetas kuninglikku paari parasiitideks, kirjutab The Telegraph.

«Nende visiit on maksumaksja raha tuulde loopimine. Kulutusi tehakse, et selliseid parasiite vastu võtta,» lausus poliitik.

Osa prints Williami ja ta naise reisikuludest katab Kanada Quebeci provints.

Amir Khadir lisas, et punase vaiba võiks lahti rullida nende külaliste jaoks, kes on maailmale ja inimestele oma tegevusega kasu toonud, mitte aga Briti sinivereliste jaoks, kes käivad end reklaamimas.

Prints Williami ja ta abikaasa Kanada külastamine on alates abiellumisest nende esimene ametlik välisvisiit.

Paar lendab Londonist Ottawasse 30. juunil. Veel külastatakse näiteks Montreali ja Quebec Cityt. Kanada visiit kestab üheksa päeva.

Quebeci iseseisvumise eest võitlev äärmusrühmitus Réseau de résistance du Québécois plaanib kuningliku paari visiidi ajal meeleavaldusi korraldada.

«Kanada ja Quebeci kodanikud maksavad selle reisi eest ja me ei nõustu, et me peame selle eest maksma,» lausus grupeeringu pressiesindaja Julien Gaudreau.

Samuti plaanib sinivereliste vastu samal eesmärgil protestida Société Saint-Jean-Baptiste.

Quebeci provintsi siseasjade minister Monique Gagnon-Tremblay teatas aprillis, et osa Cambridge`i hertsogi ja hertsoginna Kanada reisi kuludest kaetakse osariigi rahast.

Kohe otsiti üles vanad andmed. Kui Briti prints Charles 2009. aastal Montreali külastas, siis läks see Quebeci maksumaksjatele maksma 25 000 Kanada dollarit.

Mitmed Kanada poliitikud ja avaliku elu tegelased on Briti kuningliku paari vastu suunatud kriitika hukka mõistnud, öeldes et külalisi tuleb kohelda viisakalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles