Mart Sander: kui rikkaks saan, ehitan Oleviste kiriku torni kõrgemaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sander
Mart Sander Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht


Tallinna vanalinnapäevad panid aluse kunstnik ja laulja Mart Sanderi karjäärile. «Olen kõik 30 aastat vanalinnapäevadel kaasa löönud, küll külastaja, küll esineja või korraldajana,» rääkis Mart Sander ajalehele Pealinn.

Sanderi lavadebüüt toimuski vanalinnapäevade raames aastal 1985, kui mees oli alles 17-aastane ja astus esimest korda üles ansambliga Modern Fox.

«Elan ka ise vanalinna piiril, tajun ning vajan tema hingust. Võtsin juba lapsepõlves vastu otsuse, et kui ma kunagi – ei tea mil viisil – saan väga, väga rikkaks meheks, siis võtan oma rahaga ette Oleviste kiriku torni taastamise tema algsele kõrgusele. Oma hiilgeaegadel oli Oleviste torn ju 36 meetrit kõrgem, kui see on nüüd. Ülimalt põlise tallinlasena, kelle pere on selles linnas püsinud juba pikki sajandeid, on Tallinna vanalinn minu jaoks ilmselt maailma kõige emotsionaalsem ja tähtsam paik. Olen noorena olnud linnagiid ja julgen öelda, et tunnen iga maja ajalugu,» jutustas mees.

Eelmisel aastal korraldas Mart Sander oma kolmanda isikunäituse just vanalinna vaadetest. Tema suureks rõõmuks ilmus SA Tallinn 2011 ja kultuuriministeeriumi toel maalidest ka kalender «Tallinn – Euroopa kultuuripealinn 2011».
«Sel aastal esineme vanalinnapäevadel taas koos ansambliga Bel-Etage. Kindlasti tekitab kõige enam elevust selle aasta «Eesti otsib superstaari» saates osalejate kaasalöömine kontserdil. Lisaks esineb kontserdil ka noor ooperilauljanna Pirjo Püvi, kes sel kevadel teatripreemiate jagamisel sai endale noore lavajõu eripreemia Kristallkingakese,» lisas mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles