Nigella Lawson: mu kokaraamat on feministlik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigella Lawson
Nigella Lawson Foto: SCANPIX

Briti tuntud telekoka Nigella Lawsoni sõnul ei ole ta kokaraamat «How To Be A Domestic Goddess» mitte ülistus 1950. aastate koduperenaistele, vaid tänapäevane feministlik kirjutis.

2000. aastal välja antud kokaraamatust kujunes bestseller, kirjutab The Telegraph.

«Restoranides võimutsevad juba ammu meeskokad. Tahtsin luua midagi sellist, mis oleks kokamaailmas domineerivatele meestele vastukaaluks. Mu raamatus on nii eneseirooniat kui feminismi,» selgitas kokk.

51-aastase Lawsoni sõnul muutus olukord kriitiliseks nii professionaalsete kokkade kui harrastuskokkade jaoks, kui telekanalid hakkasid üha enam tõsieluseriaale näitama.

«Koos tõsieluseriaalidega tulid ka žüriid, kes hindasid. Üha enam inimesi tunnistas, et nad ei julge sõpru enam õhtusöögile kutsuda, kuna kardetakse kriitika alla sattuda. Saatesarjad tõid kaasa kriitikavoo ka nende vaatajates,» lausus Lawson.

Lawsoni kokakunsti ülistajate hulka ei kuulu ta abikaasa, kunstide patroon Charles Saatchi.

Lawson tõi näite, kuidas ta oma abikaaslae pakkus õhtusöögiks karriga krevette.

«Ta sõi taldriku tühjaks ning ütles siis, et ta ei ole oma elus midagi nii vastikut söönud. Mu mees lisas, et ta ei julgenud alguses mulle seda öelda, kuid tegi seda siiski, kuna kartis, et pakun talle uuesti midagi nii vastikut,» muigas telekokk.

Lawsoni sõnul on ta mees arvamusel, et ta ei suuda kokata midagi nii hõrgutavat kui seda on näiteks poes müüdavad näkileivad.

«Olen oma vaadetelet feminist, ei lase end liigsest kriitikast häirida ning teen seda, mida õigeks pean,» lisas tuntud kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles