Ülekaalulised naised ei seksi harvemini kui normaalkaalus naised

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: ülekaalulised naised ei seksi harvemini kui normaalkaalus naised
Uuring: ülekaalulised naised ei seksi harvemini kui normaalkaalus naised Foto: AFP / Scanpix

USAs Hawaii ülikoolis tehtud uuringust selgus, et ülekaalulised naised ei seksi normaalkaalus naistest harvemini.

Uuringu käigus vaadeldi 7000 naise kehamassi indeksit, seksuaalset orientatsiooni, intiimelu algusaega, seksipartnerite arvu ja seksimise sagedust, kirjutab LiveScience.

Uurijate sõnul olid tulemused üllatavad ning lükkasid ümber levinud arvamuse, et ülekaalulised naised seksivad normaalkaalust naistest harvemini ning nende seksuaalelu ei ole rahuldust pakkuv.  

Uurijate sõnul suhtutakse ülekaaluliste naiste seksi eelarvamusega.

«Kuna nende kehakaal on tavapärasest suurem, siis arvatakse, et neil on seksimise ja seksuaaleluga raskusi. Arstide sõnul on ülekaaluliste seksiga siiski seotud ka riske, neil võib näiteks tekkida südameatakk,» nentisid uurijad.

Uurijad lisasid, et ülekaaluliste naiste seksuaalkäitumine ei erine tegelikult kuigi palju normaalkaalus naiste intiimkäitumisest.

«Meie uuring demonstreeris, et ülekaalulistel naistel on normaalkaalus naistega sarnane seksuaalelu,» lausus uuringumeeskonna liige Bliss Kaneshiro.

Kaneshiro lisas, et 2006. aastal avaldatud uuringus tõdeti,  et nii suitsetamine kui ka ülekaalulisus vähendab soovi seksida.

«Meie uuring paljastas, et ülekaalulistest naistest 92 protsenti harrastab regulaarseid sekssuhteid meestega, samas kui normaalkaalus naiste hulgas oli neid 87 protsenti. Uuringu tulemused näitavad, et ülekaalulised naised elavad normaalset intiimelu ega kannata selle puudumise pärast,» võttis Kaneshiro uuringu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles