Mahajäetud pruut saab 15 000 eurot kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahajäetud pruut saab 15 000 eurot kahjutasu
Mahajäetud pruut saab 15 000 eurot kahjutasu Foto: SCANPIX

Hispaanlane, kes oma pruudi enne pulmi maha jättis, peab nüüd naisele maksma 15 000 eurot (üle 200 000 krooni) kahjutasu.

Noored pidid abielluma Lõuna-Hispaanias  Benielis, kuid mees katkestas natuke aega enne pulmi kihluse, kirjutab The Telegraph.

Mahajäetud naine andis endise kallima kohtusse väitega, et ta kulutas pulmadele rohkem kui 20 000 eurot (üle 300 000 krooni) ning ta soovib selle summa kompenseerimist.

Kohus otsustas, et kuna mees katkestas kihluse ilma mõjuvate põhjusteta, siis  peab ta naisele kahjutasu maksma.

«Mees lubas naisele õnnelikku kooselu ja siis muutis oma meelt,» sõnas kohtunik.

Ta  viitas Hispaania põhiseaduse 43. pügalale, milles seisab, et kihluse katkestanu peab teise osapoole pulmadele tehtud kulutused kompenseerima.

Paari laulatama pidanud preester Manuel Amatriani sõnul tundus paar teineteist väga armastavat ning tal on kahju, et nende ühine elutee alatagi ei saanud.

«Ma ei tea, mis nende vahel juhtus. Lahkuminek oleks võinud olemata olla, kui nad oleksid järginud meie soovitust ja  käinud enne abiellumist abielunõustaja juures,» arvas preester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles