Jaapanlane nõuab inimese ja koomiksikangelase abielu lubamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlane nõuab inimeste ja koomiksikangelaste abielude lubamist
Jaapanlane nõuab inimeste ja koomiksikangelaste abielude lubamist Foto: AFP / Scanpix

Jaapanis on üks mees käivitanud kampaania, millega nõuab inimeste ja koomiksikangelaste vaheliste abielude lubamist.

Jaapanis on kohalikud koomiksid ehk mangad väga populaarsed ja nende tegelastest on saanud seksisümbolid, kirjutab chinadily.com.

«Kuna tänapäeva noortel on üha raskem endale sobivat partnerit leida, siis miks mitte abielluda koomiksikangelasega?» küsis kampaania algatanud Taichi Takashita.

Takashita loodab internetipetitsioonile koguda miljon allkirja ning esitada see siis valitsusele. Mees loodab, et valitsus kehtestab kunagi seaduse, mis lubab inimese ja mangakangelase vahelist abielu.

«Kolmemõõtmeline maailm on minu jaoks minevik. Soovin, et maailm oleks kahemõõtmeline, kuid tänapäevatehnoloogia ei võimalda sellist luua. Miks mitte siis legaliseerida abielu kahemõõtmeliste tegelastega,» leidis jaapanlane.

Üks Takashita leheküljel allkirja andnud isik kirjutas, et ta ei suudagi enam vastassoost esindajasse armuda, vaid ainult koomiksikangelastesse ning on mangast endale partneri leidnud.

«Hoolimata sellest, et see naine on väljamõeldud ja ma ei saa teda puudutada nagu inimest, on ta minu jaoks kõige tähtsam. Pooldan inimeste ja koomiksitegelaste vahelise abielu lubamist,» lisas isik.

Jaapanis kehtivate seaduste kohaselt saab abielu sõlmida ainult mehe ja naise vahel ning samasoolistel ei ole võimalik abielluda.

Manga on jaapani keeles sõna koomiksite jaoks (otsetõlkes tähendab veidraid pilte). Väljaspool Jaapanit tavaliselt mõeldakse sellega konkreetselt jaapani koomikseid.

Manga arenes välja ukiyo-e ja välismaistest joonistamisstiilidest ning saavutas oma praeguse kuju pärast Teist maailmasõda. Üldiselt on manga joonistatud must-valgelt, välja arvatud raamatute kaantel ja vahel ka mõnedel esimestel lehekülgedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles