Kes pärib mõistatusliku miljonäri vara?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huguette Clark
Huguette Clark Foto: msnbc.com

USAs New Yorgis Manhattanil asuvas haiglas suri sel nädalal 104 aastaselt miljonär Huguette Clark.

Naine veetis halva tervise tõttu haiglates oma elu viimased 20 aastat, kirjutab Daily Mail.

Clarki surmast teatas ta advokaat Wallace Bock, kelle sõnul lahkus naine nii nagu ta oli soovinud – rahulikult ja auväärselt.

Clarki suguvõsa sõnul mängisid Huguette Clarki advokaat Wallace Bock ja raamatupidaja Irving Kamsler musti mänge, lootes vara endale saada.

Sugulased lisasid, et nad ei näinud Clarki väga pikka aega, sest väidetavalt tahtis ta erakuna elada. Nad arvavad, et Bock ja Kamsler hoidsid naist meelega eemal, tekitades tema elu ümber mõistatuslikkust.

Viimane foto naisest on tehtud millalgi 60 aastat tagasi.

Bock ja Kamsler hoolitsesid naise suurel varanduse eest.

Sugulaste arvates ei olnud eakas naine enam võimeline mõistma, milliseid otsuseid advokaat ja raamatupidaja ta eest langetasid.

Naise testamenti ei ole veel ette loetud. Selle tõttu ei teata, kes varanduse pärijad on.

Lahkunu vara hulka kuulub näiteks 42 toaga maja New Yorgi Viiendal Avenüül ning suur villa Californias Vaikse ookeani ääres.

Huguette Clark sündis 1906. aastal Prantsusmaal Pariisis. Ta oli USA senaatori ja vasekaevanduste omaniku William Andrews Clarki noorim laps.

William Andrews Clark oli USAs 20. sajandi alguses pärast John Rockefellerit rikkuselt teine inimene.

Senaator šokeeris USA poliitilist ja finantsmaailma sellega, kui 62-aastaselt tunnistas, et ta kaks aastat tagasi salaja abiellus ning temal ja ta 23-aastasel naisel on kaheaastane tütar.

Huguette Clark abiellus 1928. aastal kui oli 22-aastane oma isa firmas töötanud advokaadi William Goweriga. See abielu ei kestnud kuigi kaua ja paar lahutas 1930. aastal.

Pärast senaator Clarki surma jaotati ta vara võrdselt ta kahest abielust pärit laste vahel. Kui Huguette sai 21-aastaseks, päris ta 300 miljonit dollarit, mis tänapäevases vääringus on 3,6 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles