Lauljanna Halsey õudne kogemus: kogesin laval, keset kontserti nurisünnitust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halsey, 2018.
Halsey, 2018. Foto: Birdie Thompson / Scanpix

Halsey (23) rääkis saates «The Doctors» esimest korda väga avameelselt oma võitlusest endometrioosiga. Lisaks mitmetele terviseprobleemidele pidi noor naine läbi elama ka diagnoosist tingitud nurisünnituse, seda otse keset lava. 

Lauljanna rääkis saates avameelselt oma raskustest ja füüsilistest probleemidest, mis haigusega kaasnevad. Lisaks oli frustreeriv ka see, et pikka aega ei võtnud ei arstid ega lähedased tema kaebusi kuigi tõsiselt. Isegi naise ema kinnitas talle, et perekonna naised kogevadki valusaid ja vererohkeid «päevasid» ning see tuleb lihtsalt ära kannatada. Ka arstid pidasid sümptomeid pigem normaalseks ning soovitasid tal rohkem puhata, vedelikku tarbida või peeti naise muret pelgalt ärevushäireks. 

Eelmisel tuuril olles sai noor naine ootamatult teada, et on jäänud lapseootele, aga veel enne kui jõudis mõelda, mida see tema tuleviku karjääri ja suhte jaoks tähendab, rasedus katkes. Keset lava seistes, esinemise ajal. Pärast sellist kohutavat kogemust otsustas naine oma tervisega tõsisemalt tegelema hakata ning nõudis arstidelt vastuseid. Selle protsessi käigus, pärast diagnoosi saamist võttis noor naine vastu otsuse oma munarakud külmutada, et tulevikus laste saamist hõlbustada. 

Endometrioos on sagedasti esinev krooniline haigus, mille puhul emakaõõnt vooderdava limaskesta (endomeetriumi) taoline kude paikneb kolletena väljaspool emakat. Peamisteks sümpomiteks valulik menstruatsioon, valulik vahekord ning probleemid laste saamisel (viljatus). Samas puuduvad umbes ühel neljandikul haigetest sümptomid üldse. Statistika kohaselt põeb haigust iga kümnes naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles