Selgus Avicii surma põhjus (2)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi muusik, DJ Avicii (Tim Bergling)
Rootsi muusik, DJ Avicii (Tim Bergling) Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS

Avicii perekond avaldas kuus päeva pärast DJ ja produtsendi surma tema surma põhjuse: noor mees sooritas enesetapu.

«Meie armastatud Tim oli otsija, õrn kunstnikuhing, kes püüdis leida vastuseid eksistentsiaalsetele küsimustele,» oli Billboardis avaldatud avalduses kirjas. «Kui ta lõpetas tuuritamise, siis ta tahtis leida tasakaalu õnne ja selle vahel, mida ta kõige rohkem armastas - muusika. Ta ei suutnud enam edasi minna. Ta tahtis leida rahu.»

Väljaanne OK avaldab, et väljande Variety rootsikeelsete allikate sõnul viitas rootsikeelne artikkel sellele, et Avicii sooritas enesetapu.

Avicii võimalikule enesetapule viidati juba kolm päeva tagasi. Portaalis Digital Music News töötav Paul Resnikoff tõi eile avaldatud artiklis välja, et Avicii surma ei põhjustanud kellegi kolmanda kuri käsi.

Uurijad viisid Omaani pealinnas Muscatis läbi kaks lahangut, mis seda väidet kinnitavad. Samas ei soovinud uurijad avaldada surma tegelikku põhjust viidates perekonna soovile.

Paul Resnikoff kirjutas aga oma artiklis, et lahangujärgselt avaldatud raporti kohaselt võis Avicii surma põhjuseks olla narkootikumid, alkohol või isegi enesetapp.

Avicii.
Avicii. Foto: Daniel Leal-Olivas / Scanpix

DJ-l oli ka väga tugev seos Eestiga.

Variety kirjutas 2013. aastal Aviciist loo, kus toodi välja ta tema playlist. Sinna kuulusid Daft Punki «Digital Love», Major Laseri «Get Free», Candido «Jingo (Federico Scavo Remix)», Henrik B, Niklas Gustavssoni ja Peter Johanssoni «Echoes», Helvetic Nerdsi «Blood Pressure» ning Syn Cole'i «April».

Viimase juurde märkis Avicii: «Keep a keen eye on Syn Cole» ehk «Hoidke Syn Cole'il silm peal.»

Pärnust pärit Syn Cole ehk Rene Pais on sõlmis siis plaadilepingu Avicii plaadifirmaga Le7els. Syn Cole tõusis maailma suurtele klubimuusikalavadele mullu augustis, mil ta debüteeris Suurbritannias Creamfieldsi tantsumuusikafestivali pealaval Avicii hiti «Silhouettes» remixiga.

Avicii üheks tuntumaks looks on kindlasti «Wake Me Up» (2013).

Singel on saanud muusikatabelites esikoha 22 erinevas riigis. Käesoleva aasta veebruari seisuga on lugu rakenduse Shazam otsituim lugu, üle 23 miljoni päringuga.

Lugu on Avicii kirjeldanud kui «lõbusat eksperimenti,» vahenda DailyStar. Laulus kostuv meesvokaal kuulub hip-hop artistile Aloe Blaccile, kes on ühtlasi ka loo sõnade autor.

Youtube-is on laulul 1,5 miljardit vaatamist.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles