Maire Aunaste korraldab Tartus kirbuturu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loob meeleolu: Maire Aunaste elab Tallinnast 20 kilomeetrit 
eemal maakohas keset rohelust, kus mõnusas kirbuturumeeleolus piknikku pidada ja päikest näkku püüda.
Loob meeleolu: Maire Aunaste elab Tallinnast 20 kilomeetrit eemal maakohas keset rohelust, kus mõnusas kirbuturumeeleolus piknikku pidada ja päikest näkku püüda. Foto: Raigo Pajula

Sel laupäeval avatakse Tartus Emajõeäärses pargis restorani Atlantis ümber kirbuturg. Kirbuturu üks korraldajatest on telestaar Maire Aunaste.


Kasutatud ja omavalmistatud esemetega kauplemisel on Euroopas 300 aasta pikkune traditsioon. Vanimad tänaseni tegutsevad kirbuturud asuvad Lissabonis, Londonis ja Pariisis, aga rahva hulgas väga populaarseks kujunenud nii nimetatud vanakraamiturud on olemas kõigis Euroopa riikides pealinnadest alates ja küladega lõpetades.

Emajõeäärne sobib suviseks kauplemiseks ja suhtlemiseks ideaalselt, sest restoran Atlantise ümbruses saab selleks otstarbeks kasutada nii kõnniteid kui muru. Tarbeesemete kõrval võib müüki tuua vanavara, mööbliesemeid, käsitööd ja kunsti, raamatuid ja cd-plaate. Oodatud on ka tänavamuusikud ja kunstnikud. Tegevust ja meelelahutust pakutakse ka lastele.

Tavalistest suvelaatadest erineb Emajõe kirbuturg selle poolest, et nii-nimetatud hiina ja poola hulgikaupa siit ei leia: mõiste kirbuturg tähendabki ju ennekõike kasutatud kaupa.

 

Tartu kirbuturg tegutseb Emajõe ääres kõigil laupäevadel alates 28. maist kuni 3. septembrini kella 10.00 ja 16.00 vahel.

Müügikohad on kauplejatele tasuta ning tulla võib ka ilma ette registreerimata. Tartusse kaugemalt tulijatele teadmiseks, et laupäeviti on tasuta ka autode parkimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles