Allan Roosileht: kõik see väärib loomulikult ülekontrolli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Roosileht
Allan Roosileht Foto: Meelis Tomson

Inglise funkbänd Jamiroquai annab Tallinnas kontserdi. 8. juunil. Saku Suurhallis toimuv esinemine on bändi ainus show kogu lähiregioonis – Jamiroquai ei esine ei Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis ega Norras.

Uurisime, kes kohalikest kuulsustest on kontserdile minemas ning mida nemad nii bändist kui selle lauljast Jason «Jay Kay» Cheethamist arvavad.

Allan Roosileht: Jamiroquai on varsti pea kahekümne tegutsemisaasta jooksul tegelenud väga erinevate stiilide ja moevooludega, alates acid jazzist ja lõpetades funki ning diskoga, aga kui keegi pakub nende muusikat esindama sõnapaari sinisilmne soul, siis on ta küll märki pannud.

Tänaseks seostatakse gruppi ennekõike oma peakatete ja autokoguga silma paistva Jason Kayga, kes loob muusikat ja laulab. Päris algsest koosseisust on järel ka trummimees Nick Van Gelder. Aga seljataga on ka 25 miljonit müüdud albumit, 1997. aasta Grammy muusikaauhind ning mitmeid auhindu MTV Music Awardsilt. Kõik see väärib loomulikult ülekontrolli, kontserdil käimist ja oma silmaga üle vaatamist-kuulamist, eelkõige aga lõbusal peol osalemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles