Video: Austraalia inseneri väitel leidis ta Google Earthi abil neli aastat tagasi kadunud Malaysia Airlinesi lennuki (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia inseneri Peter McMahoni arvates tegi ta kindlaks koha, kus asub neli aastat tagais kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lennuk
Austraalia inseneri Peter McMahoni arvates tegi ta kindlaks koha, kus asub neli aastat tagais kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lennuk Foto: twitter.com

Austraalia inseneri Peter McMahoni arvates leidis ta kaardirakenduse Google Earth abil 2014. aasta märtsis kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lennuki Boeing 777, mis lendas Kuala Lumpurist Pekingisse, kuid sihtkohta ei jõudnud.

64-aastase inseneri andmetel asub lennuki vrakk India ookeanis  Île Ronde’i saarest 16 kilomeetri kaugusel lõunas, teatab Daily Mail.

Paik, kus insener Peter McMahoni arvates asub neli aastat tagasi kadunuks jäänud lennuk
Paik, kus insener Peter McMahoni arvates asub neli aastat tagasi kadunuks jäänud lennuk Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Île Ronde on asustamata väikesaar, mis on Mauritiusest 22,5 kilomeetri kaugusel.

McMahoni arvates teavad nii Malaisia kui veel mitme selle lennuki otsingutega seotud riigi võimud lennuki asukohta, kuid lennukit ei taheta kuuliaukude tõttu pinnale tuua.

Austraalia inseneri Peter McMahoni arvates leidis ta Malaysia Airlinesi lennuki, mis jäi kadunuks 8. märtsil 2014
Austraalia inseneri Peter McMahoni arvates leidis ta Malaysia Airlinesi lennuki, mis jäi kadunuks 8. märtsil 2014 Foto: Twitter.com

Malaysia Airlinesi lend 370 startis Malaisia Kuala Lumpuri rahvusvaheliselt lennuväljalt 8. märtsil 2014 kell 00.41 kohaliku aja järgi ning pidi maanduma Hiina pealinnas Pekingis kell 06.30 kohaliku aja järgi.

Lennujuhtimiskeskus kaotas Boeing 777 pilootidega kontakti kell 01.22 Malaisia aja järgi kui lennuk lendas Lõuna-Hiina mere kohal.

Kuvatõmmis leheküljelt flightradar24.com, millel on näha Malaysia Airlinesi Boeing 777 lendu
Kuvatõmmis leheküljelt flightradar24.com, millel on näha Malaysia Airlinesi Boeing 777 lendu Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Austraallane avaldas sotsiaalmeedias Google Earth kaarte, millel väidetavalt on  lennukivraki asukoht selgelt näha.

Austraalia inseneri Peter McMahoni arvates leidis ta 8. märtsil 2014 kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lennuki
Austraalia inseneri Peter McMahoni arvates leidis ta 8. märtsil 2014 kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lennuki Foto: Twitter.com

«Minu andmetel on nii USA  kui Austraalia lennuõnnetuse uurijatele lennuki asukoht teada, kuid nad ei uuri meelega seda ala, et nad ei peaks vraki asukohta paljastama. Need isikud varjavad tähtsat informatsiooni,» selgitas australlane.

McMahon lisas, et salaandmete kohaselt tulistati see lennuk alla, sellele viitavad keres olevad kuuliaugud ning vraki ülestoomisega tuleks käivitada uus uuring, et kes ja miks tulistas.

McMahon saatis oma informatsiooni Austraalia transporditurvalisuse ametile, mille teatel ei võib see lennuk seal olla, kuna selles paigas otsinguid läbi ei viidud. 

Malaisia õhujõudude esindajad vataamas lennuki otsinguala kaarti
Malaisia õhujõudude esindajad vataamas lennuki otsinguala kaarti Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Senistel andmetel võis Malaysia Airlinesi Boeing 777 kukkuda mingil põhjusel alla, olles lennanud  6 – 7 tundi.

Radaripildid kinnitavad seda teooriat, sest  lennuk kaldus kursilt kõrvale. Hiina asemel võtsid piloodid suuna Malaka poolsaare ja väina suunas ning lennujuhtimiskeskus sai lennukilt viimase signaali 8. märtsil kell 8.11 kohaliku ajavööndi järgi kui lennuk lendas India ookeani lõunaosa kohal.

Malaysia Airlines kadunud lennu MH370 mälestusplakat Malaisia Kuala Lumpuri lennujaamas
Malaysia Airlines kadunud lennu MH370 mälestusplakat Malaisia Kuala Lumpuri lennujaamas Foto: LAI SENG SIN/REUTERS/Scanpix

Ametlikult ei ole seni lennuki vrakki leitud ega ole teada, mis sai 239 pardal olnud inimestest, kelle seas oli 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget.

Malaysia Airlinesi lennul 370 kadunuks jäänute mälestamine
Malaysia Airlinesi lennul 370 kadunuks jäänute mälestamine Foto: Vincent Thian/AP/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles