Maailma vanim inimene on 114-aastane brasiillanna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma vanim inimene on 114-aastane Maria Gomes Valentim
Maailma vanim inimene on 114-aastane Maria Gomes Valentim Foto: SCANPIX

Guinnessi rekordite raamat kinnitas maailma vanimaks inimeseks 114-aastase brasiillanna.

Rekordite raamatu esindajad tõendasid, et Maria Gomes Valentim sündis 9. juulil 1896. aastal Brasiilias Minas Geraisi osariigis Carangolas, kirjutab The Telegraph.

Eakas naine on kogu elu sünnikohas elanud.

Naise sugulaste sõnul on Valentim nii pikaealine tänu oma positiivsele ellusuhtumisele ja õigele toitumisele.

«Tähelepanuväärne on, et see naine sündis siis, kui Suurbritannias oli troonil kuninganna Victoria ning enne seda kui asutati autofirma Ford Motor Company. Kuid eriliseks teeb asja see, et ta on brasiillanna. Kunagi varem ei ole maailma vanima inimese tiitlit kandnud Brasiilia esindaja,» lausus Guinnessi rekordite raamatu peatoimetaja Craig Glenday.

Valentim on 48 päeva vanem kui eelmine rekordipüstitaja, USAst Georgiast pärit Besse Cooper.

«Mu vanaema on elanud nii kaua, kuna ta on alati oma eluga väga hästi hakkama saanud ning teiste ellu ta ei ole sekkunud,» lisas supereaka lapselaps, 63-aastane Jane Ribeiro Moraes.

Valentim naudib siiani head veini, talle meeldivad piprase kastmega kanatoidud ning Brasiilia rahvustoit Feijoada, mis koosneb ubadest ja soolatud sealihast.

Maria Gomes Valentimi abikaasa Joao suri 1946. aastal, kui nad olid abielus olnud 33 aastat.

Paaril on üks poeg, neli lapselast, seitse lapselapselast ja viis lapselapselapselast.

Pere sõnul saab naine Brasiilia miinimumpensioni, mis on 545 riaali kuus, kuid ta loodab, et kui ta nüüd on maailma vanim inimene, hakkavad tema sissetulekud suurenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles