Tallinnasse kerkib minivelodroom

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull Mini Drome Londoni etapp
Red Bull Mini Drome Londoni etapp Foto: Red Bull

Vaevalt eksisteerib Maarjamaa pinnal inimest, kes ei teaks Erika Salumäed ning tema kahte olümpiakulda trekisõidus. 4. juuni 2011 tuleb see eestlastele südamelähedane, kuid aastate jooksul massidest unustusehõlma vajunud spordiala tagasi.

Tallinnasse Vabaduse väljakule ehitatakse juuni alguses minivelodroom, sest siis leiab Eestis esmakordselt aset üritus nimega Red Bull Mini Drome. Ürituse kontseptsioon töötati välja Uus-Meremaal ning esimene sedalaadi võistlus korraldati 10. aprill 2010. Sel aastal on võistlus toimunud juba Inglismaa pealinnas Londonis ning juunis jõuab see omadega Eestisse.

Kui Londonis korraldati võistlus sisetingimustes, siis Tallinnas toimub rattavõistlus väliüritusena ning minivelodroom kerkib kõigi pealtvaatajate ette Vabaduse väljakule. Red Bull Mini Drome toimub Tallinna jalgrattanädala raames ning ootab osalema ning pealt vaatama kõiki rattahuvilisi (osalemise vanusepiirang on 16- eluaastat). Võistlema oodatakse nii fixed geari ja trekisõidu rattureid kui ka vabaklassi sõitjaid (rattasuurus vähemalt 28 tolli või 700cc).

Maailma pisima velodroomi mõõtmeteks on 14m x 7m ning rada tuuakse Eestisse Inglismaalt. Võistlusraja disainisid ning ehitasid oma ala spetsialistid, kes on vastutanud olümpiamängude velodroomide ehituste eest.

Red Bull Mini Drome Londonis

Londonis toimus Red Bull Mini Drome 15. jaanuar 2011, kui üle tuhande rattahuvilise kogunes York Halli, et näha, kas suurus on oluline või mitte. Rattakiirus ulatus kuni 32 km/h ning kokku tuli jõudu katsuma 105 ratturit.

Võistlusformaadi kohaselt sõitis iga võistleja kümme ringi individuaalse kvalifikatsiooniaja saavutamiseks ning 32 kiireimat pääses edasi finaali. Finaalis sõideti juba head to head formaadis. Londoni kiireimaks mini velodroomi meheks krooniti Yorkshire’ist pärit Chris Akrigg, kelle kümne ringi kiireimaks ajaks oli 35.473 sekundit.

Üritus on kõigile tasuta!

Registreerida saab SIIT.

Ajakava:

12.00 - Harjutamine
18.00 - Kvalifikatsioonid
21.00 - Esineb Epordwerk
21.30 - Finaalid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles