Kaupmeeste poolt alistatud Ülar lahkus Mantlipärijast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülar Kirikal
Ülar Kirikal Foto: TV3

Pingelises olukorras ebaadekvaatselt käitunud Ülar Kirikal oli sunnitud TV3 Mantlipärijast lahkuma.

Miljonikroonise töölepingu ning tippjuhi koha eest Olympic Entertainment Groupis alustasid seekordses TV3 Mantlipärija saates heitlust kümme noort inimest: 25-aastane audiitor Ülar Kirikal, 31-aastane audiitor Viktoria Ross, 30-aastane tootejuht Veronika Pavlova, 30-aastane projektijuht Terko Jakobson, 29-aastane tegevjuht Sverre Puustusmaa, 29-aastane tootegrupijuht Riho Eensoo, 35-aastane osakonnajuhataja Piret Paabusk, 37-aastane klienditeenindusjuht Marju Kaev, 24-aastane juhatuse liige Lauri Paeveer ja 30-aastane tegevjuht Imre Mürk.

Karmiina võistkonnas alustasid uue kapteni Ülari eestvedamisel võistlust Marju, Imre, Piret, ja Lauri.

Impera nimeline võistkond valis kapteniks Veronika. Lisaks temale olid võistkonnas Sverre, Viktoria, Riho ja Terko.

Seekordseks ülesandeks oli võistkondadel kalendrite kujundamine ja nende müük kaubanduskeskustele, et teenitud raha annetada Maarja külale.

Karmiina otsustas tippfotograafil lasta pildistada kuulsaid staare ja Impera aga lapsi. Mõlemad kalendrid kujundas reklaamibüroo ja need tulid vägagi stiilsed.

Kui kalendrite valmistamine suuri probleeme ei valmistanud, siis ootamatu tagasilöögi said noorte ärihaide plaanid kaubanduskettide esindajatele oma tooteid pakkudes.

Impera kalendreid müüs Sverre ja Karmiina omasid Ülar. Sverre küsis oma kalendri eest 179 krooni. Selverit esindanud Iivi Saar küsis vastu, et kas ta kujutab ette kui palju sellised kalendrid poes maksavad. Sverre pakkus 123-130 krooni, kui Iivi sõnul vaid 50 krooni. Kui Sverre rõhus heategevusele, siis Iivi Saar soovitas pigem heategevuseks korjanduse teha. Sverre oli pärast kohtumist väga pahane.

Ülar küsis kalendri eest sada krooni, kuid Iivi pakkus 50 krooni. Ülar loobus samuti sellest pakkumisest ning ta oli Selveri jõulisest positsioonist üllatunud.

Sverre läks oma kalendreid pakkuma Comarketisse, kust kinnitati, et liiga kõrget hinda ei suuda nende kliendid maksta. Sverre tegi diili ära, vähendades pakutavate kalendrite tiraaži ja sai kulud napilt kaetud.

Ülar läks R-Kioski, kus tal ei õnnestunud tehingut teha, sest kalendrid ei sobinud sortimenti. Selver muutis oma esialgset pakkumist ning viimases hädas jäi Ülar nõusse esialgsest kaks korda madalamat hinnaga.

Kumbki võistkond polnud tulemustega rahul, sest nad ei suutnud ilusaid kalendreid rahaks teha.

Kohtunikud kiitsid kalendrite ilu. Võistluse võitis Impera 4500 kroonise tuluga, Karmiina jäi miinusesse. Imperal olid küll tootmiskulud suuremad, kuid nad suutsid turule reageerides ja trükiarvu vähendamisega plussi jõuda.

Kohtunike ette oli sunnitud minema Karmiina. Ülar valis võimalike väljalangejate hulka lisaks endale Marju ja Pireti.

Kuna kogu müük jäi Ülari õlgadele ning ta hakkas müües rabelema, siis langes kogu vastutus tema kaela. Kohtunikud vallandasid Ülari, sest ta ei suutnud hakkama saada. Ta on küll teoorias tugev, kuid praktikas nõrk, hindasid kohtunikud. Kohtunikud soovitasid Ülaril olla paindlikum.

Ülar hindas antud mängu ebakorrektseks, sest ta oli nurka surutud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles