Drifti karikavõistluste esimesel etapil võtsid võimu Eesti võistlejad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Puhmas vs Taavi Toomara
Henri Puhmas vs Taavi Toomara Foto: Drift

Nädalavahetusel Ülemiste keskuse parklas peetud drifti karikavõistluste esimesel etapil näitasid Eesti sõitjad üllatavat arengut – pro-klassi esikolmik moodustus vaid kohalikest sõitjatest. Pro-klassi lätlased pidid sel korral tunnistama eestlaste paremust. Siiski noppisid lätlased street-klassi poodiumil esimese ja kolmanda koha.

Reede õhtul oli võistlejatel võimalus proovida oma äsja valminud võistlusautosid. Lisaks uues kuues autodele oli võistlustele lisandunud ka hulk uusi sõitjaid, kes konkureerisid algajatele mõeldud street-klassis. Vastavalt uuele klassisüsteemile on pro-klass mõeldud ainult kogenenud

sõitjatele, eliminaatorsõidud toimuvad tandemina, kus on kaks autot korraga rajal. Tandemi privileeg laieneb ainult edasijõudnutele, algajad sõidavad rajal üksi.

Treeningud olid tulemuslikud - võistlejad said harjuda oma uue või talve jooksul oluliselt täiendatud autode seadistustega ning vajadusel neid korrigeerida. Ilm oli vihmatu, mis tähendas ideaalseid tingimusi harjutamiseks. Loomulikult ei puudunud ka efektne rehvisuits. Eelmiste aastate parim driftija Eduard Vahemets näitas taas oma suurepäraselt stabiilseid sõite ning mullune suur üllataja Taavi Toomara sõidud kinnitasid, et selle mehe vastu võistlemine ei saa olema kerge. Lätlaste paremik Gatis Lapans ja Janis Eglite demonstreerisid, et nad on siia tulnud kindlalt võitma.

Võistluspäeva hommikul võistlejad harjutasid nii individuaalseid kui tandemsõite. Ent lõuna paiku hakkas vihma sadama, mis omakorda sundis mehi sõitma teisiti, kui seda seni kuiva ilmaga harjutatud oli.

Täpselt enne kvalifikatsioonisõite oli kohale jõudnud ka Henri Puhmas, kes istus kohe autosse ning suundus rajale näitades seal uskumatuid sõite, eriti arvestades, et ta polnud sel hooajal autot veel proovida saanudki. Paraku pidi Puhmas leppima kaotusega eliminaatori esimese ringis, kust edasi läks Taavi Toomara, kes pidi omakorda järgmises ringis alla vanduma Eduard Vahemetsale. Eliminaatorites üllatas kõiki Gert Roosipõld oma värskelt valminud Ford Sierraga, kui ta suutis edestada Läti parimaid sõitjad Gatis Lapansit ja Janis Eglitet. Ilmselgelt oli Roosipõllu auto väga hea ning ka mees ise valmis võitlema parima koha nimel. Roosipõld ja Vahemets tegid finaalsõidus väga häid sõite ning Vahemets saavutas ühe punktiga napi võidu Roosipõllu ees.

Street-klassis oli suurimaks üllatajaks Allan Lätt, kellele oli see etapp esimeseks driftivõistluseks. Ta suutis eliminaatoris edestada nii suuremate kogemustega sõitja Raiko Pau, kui ka kogenud lätlase Ervin Žuksi, kes oli üks selle klassi favoriite, ent pidi sel korral leppima kolmanda kohaga. Võitjaks osutus kogenud Läti sõitja Martins Malinieks, kellele kuulub ka street-klassi päeva parim tulemus 84 punktiga.

Drifti karikasarja peetakse Eestis kolmandat hooaega ning võistlus peetakse vastavalt EAL võistlusmäärustikele ja võistluse reeglite aluses kooskõlas FIA spordikoodeksiga.

Karikasarja teine etapp toimub 3.-4. juunil Pärnus Audru ringrajal, kus toimub lisaks ka Läti meistrivõistluste üks etapp. Seega on Audrusse oodata väga palju Läti võistlejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles