Mehed mõtlevad toidule ja magamisele sama palju kui seksile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed mõtlevad toidule ja magamisele sama palju kui seksile
Mehed mõtlevad toidule ja magamisele sama palju kui seksile Foto: SCANPIX

USAs Ohio ülikoolis tehtud uuring paljastas, et mehed mõtlevad seksile ligi kaks korda enam kui naised.

Kuid samas näitas uuring, et mehed kulutavad toidule ja magamisele mõtlemisele sama palju aega kui seksile mõtlemisele, kirjutab msnbc.com.

«Juurdunud on müüt, et mehed mõtlevad seksile iga seitsme sekundi tagant. See aga ei kehti. Uus on see, et mehed mõtlevad üldjoontes naistest rohkem oma tervisest – magamisest, söömisest, seksist,» lausus psühholoog Terri Fisher.

Fisher ja ta kolleegid uurisid 163 ülikoolis õppivat meest ja naist. Neile selgitati, et küsitakse tervisega seostuvate mõtete kohta. 

«Stereotüübiks on, et mehed mõtlevad seksile vahetpidamata, naised vaid aegajalt. Uuring seda aga ei näidanud,» lausus Fisher.

Uuring paljastas, et seksimõtteid oli seinast seina. Alates katsealustest meestest, kellel oli vaid üks seksimõte päevas, kuni isikuteni, kellel oli neid 388.

Kui võeti arvesse katsealuste magamise ja ärkveloleku aega, tekkisid need 388 seksimõtet iga 158 sekundi tagant.

«See on märgatavalt harvem kui iga seitsme sekundi tagant seksile mõtlemine,» tõdes Fisher.

Fisher lisa, et mehed mõtlesid igal ärkvelolekutunnil keskmiselt üks kord seksile, naised märgatavalt harvemini.

«Kuid samas pöörasid mehed oma mõtetes suuremat tähelepanu ka toidule ja magamisele ning seda ajaliselt seksile mõtlemisega võrdselt. See näitab, et mehed on oma tervislikust seisundist, milles mängivad rolli nälg, väsimus ja seksuaalsus, teadlikumad kui naised,» selgitas psühholoog.

Uurijate arvates lükkasid nad ümber müüdi, et meeste meeles mõlgub pidevalt vaid seks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles