Ivo Linna sai tagasi ammu laenatud rubla: ma olen vapustatud!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa ja Ivo Linna
Peeter Võsa ja Ivo Linna Foto: Kanal 2

Esmaspäevases Kanal 2 saates «Võsareporter» andis Peeter Võsa üle rubla, mille üks Tsirguliina mees aastakümneid tagasi Ivo Linnalt laenas.

«Aastal 1978. oli ta siin kontserdil. Puhveti juures müüdi ka alkoholi. Mul tuli pudelist viinast puudu täpselt rubla. Küsisin: Ivo, kas sa aidata ei saa? Tema ütles, et saab küll, ja võttis kohe rinnataskust ühe rubla. Mina lubasin, et kui näen, annan tagasi,» seletas Toivo.

Paraku pole ta senimaani Tallinnasse jõudnud ega Linnat näinud.

Võsa haaras lauljal hõlmast enne üht kontserti, et laen üle anda.

«No mis sa kostad!» oli Linna pahviks löödud. Ta tunnistas, et Toivo talle meelde ei tule, sest sel ajal liikus ta Apelsiniga palju ringi.

«Eks need lõbusad sellid seal külades ikka tikuvad sõpradeks. Minul on selline tunne, et neid ei tohi ära põlata ja kaugemale saata, sest nad on samasugused head inimesed nagu me kõik, ma loodan,» rääkis ta. «Kui vähegi on olnud võimalust, siis olen neid aidanud. Eks nendelgi omad mured, pea valutab, raske olla... Ja miks mitte seda kurbust ja tuska leevendada.»

«Toivokene, ma olen vapustatud! Ausaid inimesi on veel maailmas olemas,» rõõmustas Linna. «See on uskumatu, ma panen selle raami sisse. Kindla peale!»

«Super, tõeliselt super! Vot niimoodi peab algama üks kevad pihta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles