40 meest vägistasid nunna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku nunnad
Katoliku nunnad Foto: Reuters / Scanpix

Indias jõudis avalikkuse ette juhtum, milles 40 meest vägistasid  katoliku nunna.

Ametnike ja politsei sõnul on Indias Orissa piirkonnas viimasel ajal sagenenud kristlaste vastased rünnakud ning ka nimetatud juhtum oli sellega seotud, kirjutab news.com.au.

Hindude ja kristlaste kokkupõrgetes on surma saanud 37 inimest.

 

«Orissa politsei ei ole suutnud vägivallale piiri panna. Olen üks neist vägivalla ohvritest. Mind küll ei tapetud, kuid vägistati,» sõnas õde Meena.

 

Nunna juhtum jõudis ka paavst Benedictus XVI-ni, kes vägistajad hukka mõistis.

 

Nunn esines, nägu kaetud, televisioonis  ja nõudis kohalikelt võimuorganitelt oma vägistajate tabamist ning erinevate religioossete gruppide vahelise vihavaenu lõpetamist.

 

Politsei arreteeris juhtumi tõttu üheksa inimest, kuid õde Meena sõnul oli tegemist «identifitseerimisparaadiga».

«Mul ei ole politseisse enam ammu usku ja ma arvan, et nad ei suuda juhtumit lahendada,» lausus nunn.

Nunna tunnistuses seisab, et  relvastatud mehed röövisid ta tema elukohast ning alguses lubasid tal pea maha raiuda või elusalt põletada. Hiljem toimetati ta ühte mahajäetud majja, kus teda vägistati.

Nunn andis juhtunust politseile teada, kuid naise sõnul suhtuvad politseinikud asja «külma kõhuga».

Kohalikud kristlased süüdistasid  Orissa võime ükskõiksuses. Hindude arvates on kristlased vägivallas süüdi ning nõudsid nunna vangistamist, kuna ta valetab vägistamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles