Breth Tootsi: olen veel liiga noor, et kindlaid plaane teha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Breth Tootsi
Breth Tootsi Foto: Erakogu

Breth Tootsi on 17-aastane neiu, kes esindas äsja Eestit Albaanias ülemaailmsel missivõistlusel Miss Globe, kus ta pärjati I printsessi tiitliga.



Miss Globe’i Eesti eelvoor oli Brethi esimene missivõistlus, osalema ärgitas teda teadmine, et kaks aastat varem võttis sellest osa tema vanem õde.

«Tol hetkel tundus see huvitava väljakutsena ja olin üsna kindel, et kunagi soovin ka mina proovida,» jutustas Breth Elu24.ee’le ja lisas, et olulist rolli mängisid ka tuttavad ja sõbrad, kes teda väga toetasid ja kinnitasid, et ta on selleks valmis.

Milliste ootuste ja lootustega Miss Globe'ile sõitsid?
Ma lootsin sellelt võistluselt saada väga meeldejäävat kogemust ning tutvuda Albaania kui riigiga, kuhu ma oma elu jooksul võib-olla kunagi ei oleks sattunudki.

Pean tunnistama, et see reis ületas mitmekordselt mu ootused. Lisaks põnevatele ringreisidele sellel imelisel maal, mille käigus nägime väga põnevaid paiku, sain ma tunda, kui toredad, siirad ja abivalmid on albaanlased.

Samuti ei olnud mu lootused ka missitiitli suhtes nii kõrged ning seetõttu on võistlus minu jaoks eriti õnnestunud.

Kui kaua Albaanias viibisid?

6. – 22. oktoober.

Kirjelda on tavalist päeva kohapeal?
Minu jaoks ei olnud ükski päev tavaline, sest enamasti kõik need erinesid teineteisest.

Enne suuri ettevalmistusi finaaliks oli meil palju vastuvõtte ja külaskäike, mille käigus tutvusime Albaania inimeste, kommete ja kultuuriga.

Selle aja jooksul toimusid ka minivõistlused, kus selgitati välja Miss Bikini, Miss Talent, Miss Karaoke ja Miss Disco Queen.

Kui algasid ettevalmistused finaaliks, olid päeva sarnasemad. Tavaliselt oli meil hommikusöök kell 9.30 millele järgnesid kolme ja poole tunnised lavaproovid. Siis oli lõunasöök ja keskmiselt tund aega puhkust hotellis.

Õhtupoolikul olid samuti umbes sama pikad proovid, millele järgnes õhtusöök ja väike pidu, kus tüdrukud said tantsida ja üksteisega paremini tutvuda.

Magama saime tavaliselt üsna hilja, kuid uneaega oli piisavalt, et järgmine päev jälle reibas ja rõõmsameelne olla.

Lõuna- ja õhtusöögid korraldati alati väga huvitavates paikades, mistõttu ei olnud päevad ühekülgsed.

Kas teiste kandidaatidega tuli ette ka rivaalitsemist või valitses üldiselt sõbralik õhkkond?
Tüdrukud oli üldiselt väga toredad ja lõbusad, mis oli väga positiivne. Mina otsest rivaalitsemist küll ei märganud.

Mis oli võistluse juures kõige jõudunõudvam? Ja mis ei valmistanud üldse raskusi?
Nii minu kui ka teiste tüdrukute jaoks olid kõige väsitavamad lavaproovid ja pikad bussisõidud.

Algsuses kartsin ma ka suhtluskeele pärast, kuna Eestis ei ole ma saanud väga palju inglise keele praktikat. Kuid seal olles ei valmistanud see üldse raskusi ja sain vabalt inimestega suheldud.

Kas I printsessi tiitel tuli sulle üllatusena?
Kuna see oli mu esimene rahvusvaheline võistlus, ei osanud nii kõrget kohta oodata. Mõtlesin, et kui isegi finaali saaksin, oleks väga tore.

Kui I printsessi tiitel välja kuulutati, olin väga üllatunud ja loomulikult kirjeldamatult õnnelik.

Millised võisid olla sinu plussid teiste kandidaatide ees?
Ma olin täpselt selline, nagu ma olen igapäevaselt - rõõmsameelne, särtsakas ja energiline.

Osad missid hakkasid teiste tüdrukute eeskujul endast paremat muljet jätma, pidevalt millegagi esinema ja endale tähelepanu tõmbama.

Mina arvan aga, et väga oluline on loomulikkus ja iseendaks jäämine. Loomulikult ei tohi liiga tagasihoidlik ja tuim ka olla.

Kas ka I printsessil on omad kohustused millega ta missiaasta jooksul tegelema peab?
Ei, kohustusi selle tiitliga ei kaasne.

Räägi mõnest naljakamast seigast võistluste ajal?
Terve selle reisi vältel sai meil väga palju nalja. Vahepeal naersime tüdrukutega nii, et keegi ei suutnud viis minutit järjest sõnakestki lausuda. Lihtsalt naersime.

Aga otseselt midagi välja tuua on raske, kuna enamasti on need sellised hetke naljad, mille keskel peab lihtsalt ise olema või vähemalt nägema või kuulma.

Kuidas pere ja sõbrad sind kodus vastu võtsid?
Pere ja sõbrad olid lennujaamas tervitamas ja õnnitlemas.

Õhtul olid paremad tuttavad ka minu juurde tähistama kutsutud, kus üheskoos vaatasime pilte, finaalvõistluse videot ja jagasin nendega oma emotsioone nende seitsmeteistkümne päeva kohta.

Millega siin Eestis lisaks kooliskäimisele tegeled?

Neli korda nädalas pärast kooli olen kehahooldustoodetele konsultant nii Stockmannis kui Kaubamajas, veel tegelen modellindusega ja viimased üheksa aastat on hobiks ka kergejõustik.

Kas sul on plaanis veel missivõistlustest osa võtta?

Kui mul selline võimalus avaneb, siis kohe kindlasti.

Sinu karjääri ja tuleviku unistused?
Lõpetada edukalt gümnaasium ja samas tegeleda nii modellinduse kui missindusega.

Samuti huvitab mind õigusteadus. Kui otsustan kunagi seda õppima minna, siis selleks ajaks plaanin missinduse ja modellindusega lõpetada, et tõsiselt pühenduda.

Kuid kuna olen veel väga noor, siis kindlaid plaane ei ole teinud. Eks seda ole näha, mis elu toob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles