Kevin läks koju, Teele laulis orkestri pikali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Johannson
Kevin Johannson Foto: Jelena Rudi

Seekordsest saatest «Eesti otsib superstaari» lahkus televaatajate hääletuse tulemusel Kevin Johannson. Viimases kolmikus olid ka Liis Lemsalu ja Triin Niitoja.

Bigbändivoorus tulid esitusele tõeliste meistrite poolt loodud igihaljad laulud. Noori saatis Bel-Etage Orkester Mart Sanderi juhtimisel.

Finalistid ja kohtunike kommentaarid

Kevin Johannson - «It’s Been A Hard Day's Night»

Mihkel Raud: Ma saan aru, et see mikrofon meenutab habemeajamismasinat ja selle vidina suhtes võib tekkida aukartus. Praegu see aukartus varjutas sinu esitust. Tunnustan sinu loovalikut, et sa ei hakanud Frank Sinatra või Tony Bennettiga maadlema. Võtsid loo, mis oli orgaaniline.

Maarja-Liis Ilus: Orkestril oli nii palju energiat ja sina oleks pidanud sellega kaasa minema. Muusikaliselt olid täitsa tubli.

Rein Rannap: Palun andeks, et oled nii raskesse olukorda sattunud. See on meie süü, et me sind valisime. Kahju oli vaadata, kuidas sa kannatasid. Ka selles voorus jäid kohtlaseks ja kohmetuks nagu varem.

Rosanna Lints - «All The Things You Are»

Maarja: Sa näed vapustavalt kena välja täna! Kui lugu jõudis poole peale, oli veidi kõrge. Scati-osa ei tulnud nii veenvalt välja, kui oleks tahtnud.

Rein: Loo vaikne osa oli väga ilus. Avastasin sinu juures uue hääletooni, mida varem polnud kuulnud. Kogu esitus oli elegantne ja isegi elukogenud.

Mihkel: Täpselt samad mõtted: väärikas, elegantne, stiilne. Mulle see improvisatsiooniosa meeldis keskel. Sinus on mingisugune ebamaisus ja see on õudselt kihvt. Ma ei tea, kas olete tähele pannud, aga sel hooajal on olnud nii, et teisena esineja kukub välja. Loodan, et sinu puhul see statistika ei kehti.

Triin Niitoja - «What A Wonderful World»

Rein: Mulle meeldib, kui sa laulad vaikselt ja täna oli õnneks palju neid noote. Jäid veidi tagasihoidlikuks selle laulu sõnumiga.

Mihkel: Tõesti, need valjud noodid kipuvad minema kiledaks ja karjuvaks. Esinemine tekitas minus kahetisi mõtteid. See oli parim esitus sinult finaalsaadetes. Samas valisid loo, mida on kõik kuulnud 2000 korda. Oleks arvanud, et sul on sellega midagi uut ja enneolematut öelda. Mul jäi kripeldama, et äkki ei olnud päris see lugu.

Maarja: Minu arust oli just see lugu. Super esitus täna! Kindlasti senimaani parim.

Artjom Savitski - «Sunny»

Mihkel: Näitasid, kui oluline on mikrofoni mitte karta ja pardliga on sul ka ilmselt sõbralikud suhted. Alguses oli elegantne lodevus ja pinge kasvas ning lõppes isegi veidi traagiliselt. Selles oli kihvt pinge ja draama.

Maarja: Su hääl on võimas ja oskad seda kasutada. Oleks tahtnud, et sa seda lugu kellelegi konkreetsele laulnud. Oleks tahtnud rohkem osa saada sellest loost. Teises pooles jõudsid ka pingeni, mida oleks tahtnud juba alguses näha.

Rein: Sa oled kogu aeg olnud hea laulja ja mitmekülgne. Tundus, et alustades tegid Kevinit - selline kohmakas ja eemalolev oli. Õnneks pärast asi paranes.

Liis Lemsalu - «L-O-V-E»

Maarja: Oled võibolla veidi õrnakene sellise bigbändi seade jaoks. Olid omamoodi, särav, panid end kuulama. Samas oligi eriline see kontrast võimsa bändi ja hapra sinu vahel.

Rein: Natuke jäi sõnumi ja esinemise seos hapraks. Jäi veidi staatiliseks. Vahemängus oleks võinud midagi huvitavamat teha. Aga võibolla on asi selles, et see muusikastiil pole päris minu tass teed...

Mihkel: Meie juttu ei ole vaja kuulata, meie saame raha selle eest, et teile halvasti ütleme. Tegelikult ma ei kavatsegi halvasti öelda. Meenus selline vahe eesti ja välismaa muusikute vahel, et kui välismaa muusikud on lava taga vaiksed ja tossikesed ning laval möllavad ja lärmavad, siis eestlastega on vastupidi. Mulle tundub, et sa ei ole eesti laulja.

Teele Viira - «Close To You»

Rein: Ma arvan, et neile, kellele selline muusikastiil meeldib, meeldis ka väga. Arvan, et esinesid väga hästi. Teine pool meeldis rohkem, algus jäi kuidagi passiivseks. Aga oled hea laulja ja omal kohal siin saates.

Mihkel: Tänane oli absoluutselt sensatsiooniline! Julgen öelda, et läbi aastate bigbändi vooru parim esitus. Mitu erinevat tahku, draama, Piafilik jõuline haprus - kõik oli absoluutselt kihvt!

Maarja: Kui see esitus ei läinud Reinule südamesse, siis tekib kahtlus, kas tal üldse süda on... Fantastiline, elegantne, väljapeetud! Nagu öö ja päev eelmise nädalaga võrreldes. Unustasin üldse ära, et olen saates ja pean hindama, vaid oleksin nagu sattunud lokaali, šampanjaklaas laual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles