New Jerseys ei tohi alkoholi tarbinuna droone lennutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon. Pilt on illustreeriv.
Droon. Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

USA New Jersey osariigi võimud eesotsa kuberner Chris Christie’ga allkirjastasid seaduse, mille kohaselt ei tohi droone lennutada alkoholi tarbinud inimesed.

Uue seaduse kohaselt ei tohi droone taevasse saata need, kelle veres on alkoholisisaldus 0,8 promilli ja üle selle, aluseks võeti autojuhtidele kehtestatud seadus, teatab Reuters.

Joobes droonilennutajaid ootab ees kuni kuus kuud vangistust, 1000 dollari suurune trahv või need mõlemad.

Droon
Droon Foto: Pexels / CC0 Licence

New Jersey senat, milles enamikus on demokraadid, kiitis seaduse heaks selle kuu alguses.

Uues seaduses sätestatakse, et droone ei tohi lennutada ka vanglate juures või looduskeskkonnas, kus see võib loomi-linde häirida.

USA võimuesindajate teatel oli vaja drooniseadust, kuna üha enam on neid, kes joobes olekus droone lennutavad, tekitades ohuolukordi ja majanduslikku kahju.

Droon
Droon Foto: PETER PARKS/AFP/Scanpix

Drooniseadus oli üks viimaseid, millele New Jersey kuberner oma ametiaja lõpul allkirjastas. Christie järglane sellel ametikohal Phil Murphy andis ametivande eile.

USAs kaaluvad veel 38 osariiki kehtestada droonide lennutamist reguleerivad seadused.

USA tarbjatehnoloogia organisatsiooni statistika kohaselt müüdi 2017. aastal 3,1 miljonit drooni, mis on 2016. aastaga võrreldes 28 protsenti rohkem. 

Droon
Droon Foto: STR/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles