Nõiad murdsid Orissaare usklike needuse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgeltnägijad tekitavad saartel segadust
Selgeltnägijad tekitavad saartel segadust Foto: Promopilt

Kuna Orissaare külaelanikud ähvardasid nõidu ja saate "Sensitiivide tuleproov" pooldajaid raske needusega, korraldati üritus hoopis Muhumaal. Nõiad aga käsid selle reisiga seoses siiski salaja ka Saaremaal Orissaare kultuurimajas. 

Orissaare needus nõidu ei hirmutanud
Orissaare needus nõidu ei hirmutanud Foto: Promopilt

Eesti parimad maagid, nõiad ja sensitiivid saabusid Muhumaale praamiga oodatust varem. Väidetavalt seetõttu käisidki nad kõigi kohalike usklike kiuste ka Saaremaal Orissaares. Muuseas peatusid nõiad kohalikus kultuurimajas, paigas, mis saarerahvale nii teravaid elavaid kirgi on pakkunud. Seda, mida selgeltnägijad koos Orissaares oma mitteametlikul visiidil veel sepitsesid, hoiavad nad meedia eest kiivalt saladuses. 

Selgeltnägijad Orissaare kultuurimajas
Selgeltnägijad Orissaare kultuurimajas Foto: Promopilt

Üldiselt näitasid nõiad saareahvale oma mahedamat ja inimlikumat poolt. Peamiselt soovitasid sensitiivid inimestel needusi mitte ülehinnata. «Iga sõnakõlks ei ole veel needus, » seletas valge maag Mari-Liis. Mandrirahvas ei kipugi needusi üle tähtsustama, vaid kahtlustab sensitiive soolapuhumises. Vaata ka

 Muhumaa inimesed said kohtumisõhtu teises pooles ka ise rääkida oma murest või küsimusest juba konkreetse nõiaga. Saarlased aga jäid nõuannetest seekord tänu usklike vastuseisule ilma. Nõidade ringsõit Eesti saartel jätkub ning viimased kokkuvõtted teevad maagid Vormsil.

Kohtumine nõidadega Muhu saarel
Kohtumine nõidadega Muhu saarel Foto: Promopilt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles