Eesti breikarid lubavad Riias lätlastele ja leedulastele tuule alla teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OFC punti kuuluvad Maik Mäses (21), Joonas Jürgen Murula (21), Ahti Kiili (18), Mihhail Lazarev (23), Marek Vetik  (28) ja Aleksander Arbuzin (27).
OFC punti kuuluvad Maik Mäses (21), Joonas Jürgen Murula (21), Ahti Kiili (18), Mihhail Lazarev (23), Marek Vetik (28) ja Aleksander Arbuzin (27). Foto: Red Bull Eesti

Mõned nädalad tagasi selgitati Eestis välja Maarjamaa parimad breikarid. Parimaks osutus OFC punt, mille liikmed panevad end täna proovile Riias Red Bull BC One breiktantsuvõistlusel. Nende hulgas peaks viibima ka Ahti Kiili, kes aga saatuse tahte tõttu lööb tantsu hoopis koos Getter Jaaniga Eurovisiooni lavalaudadel.

Elu24 uuris poistelt nende tegemiste kohta lähemalt.


Mis on teie tiimi suurimaks tugevuseks ja parimateks tehnilisteks elementideks?

Crew suurimaks tugevuseks on meie mitmekülgsus, musikaalsus ja energilisus. Erinevad stiilid ja isikupärad toovad kokku erakordse kombinatsiooni tantsust ja trikkidest.  Tasemel tantsijate puhul ei ole üksikud tehnilised elemendid enam suured näitajad. Tähtis on elementide  kiire ja äkiline kombineerimine.

Mida te teate Red Bull BC One nimelisest võistlusest?

See on iga aastane 1vs1 võistlus, mille finaali pääsevad vaid väga tugevad tantsijad. Varem on finaal toimunud Tokyos, New Yorgis, Sau Paulos jne.

Kas vastab tõele, et 14.mail Riias toimuv võistlus on senini suurimaks võimaluseks Eesti B-Boydele end sellesse maailma murda?

Tõsi, nii lähedal ja Balti riikidele mõeldud eelvooru pole enne toimunud. See on Baltikumi tantsijatele suur võimalus.

Mida tähendab teie jaoks breiktants?

Breik toob meile leiva lauale, annab meile võimaluse end väljendada ja välja elada. Eks see on kõikide harrastuste puhul millega on pikalt tegeletud ja midagi saavutatud.

Kes on maailma parim breikar ja teie iidol?

See on väga subjektiivne, ning iidoliks ei tahaks kedagi nimetada, aga inspiratsiooni saame b-boydest nagu Kid-David, Cloud, Focus, Neguin (BC One 2010 võitja).

Kust te inspiratsiooni ammutate?

Teistelt tantsijatelt ja stiilidelt. Internetis on palju materjali, aga kõige rohkem motiveerib ja inspireerib kohal käimine ja BC One taolistel võistlustel osalemine.

Kus te põhiliselt harjutate?

Põhiliselt teeme koos trenni Tantsuakadeemias ning enamus meist annavad lisaks trenne veel ka individuaalselt.

Mis on olnud teie senine suurim saavutus/võistlus?

OFC suurim saavutus on 2011 Eesti meistrivõistlused breiktantsus võit. Trupis on Phenomeni ja Submissioni liikmed, kes on varasemalt mitmel korral  võitnud mitmeid mainekaid võistlusi sh Eesti Meistrivõistlused, Battle of EST, Riga Open jne.

Kui suur on Eesti breiktantsumaastik?

Kahjuks peab tõdema et väike. Alaga tõsiselt tegelejaid on vähe ja info jõuab huvilisteni raskesti. Ootame igasugust toetust nii tantsijatelt kui ka vaatajatelt.

Mida te teate Red Bull BC One kohtunikust Liloust ?

Prantsusmaa crew Pokemon liige. Ta on väga omapärase stiili ja energiaga tantsija. Lisaks on ta maailma scenes väga kaua figureerinud. (Video Red Bull BC One Baltic Cypher kohtunik Liloust leiad siit.)

Milliseks te peate oma šansse Riias lätlaste ja leedukate vastu?

Võrdseteks. Oleme mitme crew'ga võistelnud, ning rebimine on olnud tugev.

Kas Lätis ja Leedus on mõni eriti tugeva tasemega breikar?

Eks seda näeb võistlustel. Maailmaklassi tasemel ei tea et oleks.

Kui kaua te olete koos tantsinud?

Teamina oleme kaks kuni kolm aastat. Aga koos trenni teinud ja arenenud üle viie aasta kindlasti.

Millised on ootused võistlustele?
Kaotama me sinna ei lähe!

Red Bull BC One Batlikumi kvalifikatsiooni võitja sõidab 17.juuli Türki Istanbuli ja saab võimaluse võistelda koos rahvusvaheliste B-Boydega. Lisaks Türgile toimuvad maailmakvalifikatsioonid Brasiilias, USA’s, Hispaanias ja Taiwan’is. Finaal toimub 26. November Peterburis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles