Miljonär lasi järglastel pärandust oodata 92 aastat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonär lasi järglastel pärandust oodata 92 aastat
Miljonär lasi järglastel pärandust oodata 92 aastat Foto: SCANPIX

USAs 1919. aastal surnud puu- ja rauaärimehe miljonitesse dollaritesse ulatuv pärand jagatakse lõpuks ta järglaste vahel.

Perekond ootas 87-aastaselt surnud Wellington Burti varandust 92 aastat, kirjutab foxnews.com.

Miljonär määras oma testamendis, et enamik ta 100 miljoni dollari suurusest varandusest tohib sugulastele jagada alles 21 aastat pärast ta viimase lapselapse surma.

Sellise klausli sissepaneku testamenti põhjustasid peresisesed tülid raha ümber. Samas oli kunagi USA kümne kõige rikkama inimese hulka kuulunud mees ekstsentriline.

Mehe lemmikpoeg sai igal aastal 3000 dollarit. Teised lapsed said ühekordselt 1000 – 5000 dollarit. Sama palju said ka teenijad.

Burti viimane lapselaps suri 1989. aasta novembris. 21 aasta pikkune ootamisaeg sai möödunud aasta lõpul ümber. Burti praegu elavad sugulased esitasid siis testamenditäitjale palve pärandus laiali jagada.

Sellel kuul on 16 miljoni dollari suurust summat jagamas 12 pärijat, kelle vanus jääb 19 ja 94 eluaasta vahele.

Pärandi jagamise eest vastutav advokaadi Patrick McGraw sõnul on tema karjääri jooksul tegemist ühe kõige keerulisema juhtumiga.

«Wellington Burt oli nutikas ärimees. Ta teadis, mis pika aja jooksul juhtuda võib,» lisas advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles