Loe, millistes piirkondades tulevad sellel aastal mustad jõulud

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas «valged jõulud» on minevik?
Kas «valged jõulud» on minevik? Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Homme on jõulud ja eks paljude meie jaoks tähendab see ka valgeid lumevaipu ning lumehangesid, mis teevad selle erilise päeva veelgi suurepärasemaks. 

Aga kui ilmaennustust vaadata, siis paistab, et suure tõenäosusega kordub eelmiste aastate tava, kus lund maha ei tule ja me peame leppima mustade jõuludega.

Mida ütleb ilmaennustus?

Ilm.ee prognoosib, et homme öösel pilvisus hõreneb, lume- ja lörtsihoogusid võib olla peamiselt Ida-Eestis, kohati on jäidet ning puhub lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on -1..+2, saartel kuni +4°C.

Päeval on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1..+3, saartel kuni +5°C .

Ilm homme lõuna ajal
Ilm homme lõuna ajal Foto: ilm.ee

Allpool toodud kolmandal kaardil on näha, et Lääne-Eestis ei ole praegu üldse lund, ja kuna seda öösel juurde ka ei saja, siis peaks seal piirkonnas tulema «mustad jõulud».

Kaardi pealt näha, et Ida-Eesti on praegu lumine, ning kuigi homme päeval lubab plusskraade, siis peaks lumekate ühe päeva ikka vastu pidama. See annab lootust, et vähemalt Ida-Eestis saab homme «valgeid jõule» näha.

Ka ilmeteenistus kinnitab, et lund tuleb vaid öösel ja sedagi Ida-Eestis.
Ka ilmeteenistus kinnitab, et lund tuleb vaid öösel ja sedagi Ida-Eestis. Foto: ilmateenistus

Pool Eestit on lumine, pool mitte

Lumikatte paksus Eestis
Lumikatte paksus Eestis Foto: ilmateenistus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles