Rootsi dark-electro ikoon Covenant tuleb esimest korda Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Covenant
Covenant Foto: Covenant

29. septembril külastab esimest korda Eestit maailma üks tunnustatumaid dark-electro -bände Covenant (SWE). Rootsi elektroonilise muusika trio kontsert leiab aset Tallinnas Rock Cafés. Piletid Covenanti kontserdile tulevad müügile 13. mail kell 10.00.

Covenant alustas aktiivselt muusikaga tegelemist 1994. aastal, kui ilmus bändi debüütalbum «Dreams of Cryotank». Plaadi andis välja Skandinaavia üks suurimaid elektroonilise muusika plaadifirmasid Memento Materia. Tumedaid hittlugusid täis materjal tõmbas kohe nii fännide kui muusikakriitikute ja plaadifirmade tähelepanu.

Kahe järgmise albumiga «Sequencer» (1996) ja «Europa» (1998) kinnitas Covenant enda koha maailma industriaalmuusika eliidi hulgas. Kriitikud panid bändi stiiliks electronic body musicu koos progressive-techno ja industriaalse tehnoroki elementidega. Hiljem hakati seda stiili future-popiks nimetama. 2011. aasta jaanuaris ilmus Covenantil uus stuudioalbum «Modern Ruin».

Covenantist sai selliste bändide nagu Front 242 ja FrontLine Assembly mantlipärija, keda peetakse electronic body music algatajateks. Covenanti muusikas on kuulda ka Kraftwerki ja Human League'i traditsioone. Selline kombinatsioon koos moodsa kõla ja rütmidega teeb Covenanti stiili unikaalseks. Oma 15-aastase karjääri jooksul on Covenant töötanud mitme tuntud produtsendiga - sealhulgas Jacob Helleriga, keda tuntakse tema töö tõttu Rammsteini ja Clawfingeri albumite põhjal.

Covenantist on läbi aastate saanud tumeda elektroonilise muusika stiilikoon. Elegantsed ülikonnad, enesekindel käitumine laval ja kaasahaarav muusika – see kõik on Covenant.

Covenanti koosseisus astub 29. septembril Rock Café lavale ka Daniel Myer (Architect, Haujobb, Destroid), kes erikülalisena esines 8. mail Tallinnas endise Depeche Mode liikme Alan Wilderi sooloürituse raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles