Online-intervjuu: vastas Argo Ader

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo ja Helena
Argo ja Helena Foto: Kanal 2

Meelelahutusportaali Elu24.ee lugejate küsimustele vastas kulturist ja saate «Tantsud tähtedega» staar Argo Ader.

Kas sa oled varem ka tantsinud? Ja millised tantsud sulle kõige rohkem meeldivad? Standart- või ladinatantsud?
Väiksena sai koolis käidud rahvatantsus ja keskkooli ajal rohkesti diskodel, sellega ka minu tantsuoskus piirdus.

Võistlustants on karm ala, ei uskunud eales millega mul tuleb kokku puutuda. Pärast esimest saadet mõtlesin, et standart sobib paremini aga pärast esimest ladinat ehk rumbat ma enam nii ei mõtle.

Mõlemad stiilid on huvitavad ja samas on neid ka väga raske omandada. Aga eks paistab – palju tantse on veel ees, eks siis saate lõpus otsustan, mis mulle rohkem meeldib.

Kas võistlustants tuleb tänu treenitusele paremini välja?

Ma arvan küll ja sama meelt on ka minu tantsupartner Helena Liiv. Kergem on õppida, kui lihased on treenitud ja suudad neid paremini rakendada.

Kas sa tantsid omaarust hästi?
Mulle meeldib tantsida ja olen selle nimel võimeline kõvasti tööd tegema aga ma ei pea ennast ikka heaks tantsijaks – harju keskmine?

Kuidas on Helenaga tantsida, on ta hea õpetaja?
Helena on oma ala vaieldamatu proff ja temaga tantsida on võrratu. Samuti on Helena ka väga hea õpetaja, kuidas muidu on ta suutnud karu tantsima panna.

Kas vastab tõele, et tutvusid oma praeguse abikaasaga just peotantsu treeningutel?
Kahjuks ei vasta see tõele, sest ma pole kunagi peotantsu ehk seltskonnatantsu kursustel käinud. Kohtusin oma abikaasaga diskopõrandal.

Kas teie naine armukade pole, et nii ilusa partneriga koos tantsite?

Kes ei oleks armukade, kui tema elukaaslane viidab suurema osa ajast teise kauni naisega tantsupõrandal. Asja tuleb võtta mõistusega ja probleemid lahti rääkida.

Kuidas suhtusite sellesse, kui Mart Sander küsis – kuidas te nii suured rinnad saite?
Suhtusin ikka huumoriga. Kuna saan Mart Sanderiga hästi läbi, siis ei tekitanud see mulle probleemi.

Kas sa oleksid rõõmus, kui saaksite Ants Taelalt 10-punkti?
Ants Tael on tõeline korüfee ja temalt 10 punkti saada oleks minu jaoks super tulemus ning tunnustus tehtud töö eest.

Millised naised sulle silma jäävad? Kuidas on kõige lihtsam sinu tähelepanu köita?

Eks ikka sportlikud naised, mulle meeldib, kui naised enda eest hoolt kannavad.

Oskad äkki soovitada, kuidas peaks end meelestama üks noormees, kes tahaks tegeleda tantsimisega, aga kardab, et teda hakatakse narrima?
Ära karda narrimist. Oled lihtsalt nendest parem ja võin sulle praegu kinnitada, et kui oleksin sinu vanuses, siis valiksin samuti tantsimise.

Kui vanalt alustasite atleetvõimlemisega tegelemist?
Olin siis 18-aastane ning merekooli viimasel kursusel. Olles praktikal Klaipeda laevaremonditehases, viis grupivend mind jõusaali ning sinna ma jäingi, sest asja vastu tekkis suur huvi.

Milline on teie elukutse? Kas atleetvõimlemine on hobi või töö?
Olin 13 aastat tööl Päästeteenistuses. Lõpetasin Väike-Maarja Päästekooli ning Soome Vabariigi Kuopio Päästekolledži, olen töötanud tuletõrjujast kuni direktori asetäitjani.

Hetkel aga pean Spordiklubi Sparta jõusaali peatreeneri ametit. Atleetvõimlemine on amatööride tippsport, millega kahjuks elatist teenida on raske, kuna auhinnarahad puuduvad.

Kas peate end tippsportlaseks?
Kulturism ei ole kahjuks olümpiaala ja on väga raske, ehk ka võimatu, saada riigilt stipendiumi ning sellest ka ära elada.

Kui oled maailma kuues mees klassikalises kulturismis, siis võib ennast küll tituleerida sellise uhke sõnaga nagu tippsportlane.

Kas oled tahtlikult/tahtmatult teinud enda lähedastele kuidagi haiget, pürgides selleni, kuhu oled tänaseks jõudnud?
Võistlussport on karm ala, eriti kulturism. Aastas vähemalt 8 kuud dieedil – kui inimene on näljas, siis kannatavad kõik lähedased. See oli nii siis, kui alustasin võistlemisega.

Praegu aga olen suutnud oma keha nii hästi tundma õppida, et selliseid probleeme enam ei tohiks tulla. Et midagi saavutada, pead millestki loobuma.

Mis kuulub sinu söögilauale? Kas kasutad peale valgu veel mingeid toidulisandeid?
Üks põhikomponente lisaks valgupulbrile on kreatiin. Kasutan ka väga palju looduslikke vitamiine ja mineraale kapslite näol. Kuna treeningud on rasked, siis ei saa kõike toidust kätte.

Igapäevamenüüsse kuulub kindlasti kohupiim, muna, liha, kala, pudru, jogurt, puu- ja juurviljad, pasta ja riis, täisteraleib, täistera müsli, pähklid, hapukoor jne...

Kas teie tervis on väga hea? Kas kujutate oma elu ette ilma treeninguta? Mitu tundi päevas teete trenni?

Võib nii öelda küll, et tervis on väga hea ja vigastusi olen suutnud vältida.

Ei kujuta ette oma elu ilma treeninguta, suudan vaid paar päeva jõusaalist eemal olla, siis juba tunnen, kuidas keha karjub saali järele.

Palju on teie rinnalt surumise rekord?
Pole kunagi maksimumi proovinud, kardan vigastusi. Aga olen teinud treeningul 140 kilogrammiga kümme kordust.

Palju on juttu olnud sinu lõuatõmbamisest ühes telesaates. Tahakski siinkohal küsida, miks ikkagi nii vähe, 20 korda? Kas olid just trennist tulnud ja väsinud või ongi see sinu normaalne tulemus? Sinu pikkuse/kaaluga mehed tõmbavad vabalt 40 korda ja rohkemgi, rääkimata nendest meestest, kes tõmbavad lõuga ühe käega.
Jah, see on olnud päris huvitav teema, siin kohal pean natuke selgitama rahvale meie treeningute eripära. Treeningute eesmärk on lihasrakku lõhkuda pumbates verd lihasesse, mille tulemusena hakkab organism lihasrakku suurendama.

Kui oled treeninud aastakümneid, siis organism on treeningutega juba nii ära harjunud, et väiksemagi tegevuse juures pumbatakse koheselt ja kiirelt veri lihasesse ning lihase täitumisel muutub tegevus võimatuks.

Lihtne näide – ma ei suuda näiteks kruvikeerajaga kruvi seina keerata, kuna piitseps läheb kiiresti verd täis ja keeramine muutub võimatuks.

Sama ka lõuatõmbamisega – althaardest lõuga tõmmates teevad tugevat tööd ka piitsepsid ja 20 kordust oli see piir, kus piitsepsid olid nii verd täis. Jõu poolest oleksin suutnud veel 20 korda teha.

Kuna soovitad trenni teha? Kas hommikul või õhtul?

Kõik sõltub võimalustest. Minule meeldib trenni teha lõuna ajal, ehk kell 14.00, siis tunnen kõige rohkem energiat ja suudan rohkem keskenduda ning ka tulemused on paremad. Trenni kellaajad tuleb paika panna vastavalt päevakavale.

Kas 30-aastasest, 105 kilo kaaluvast ja 190 cm pikast kontorirotist on võimalik järgmiseks rannahooajaks laiu õlgu ja sixpack’i välja võluda? Kui jah, siis kui suur oleks nädalane treeningtundide maht?
Treening üksi ei anna tulemust, suurem roll on toitumisel. Kui suudad seda muuta, siis on ka tulemused kiirelt tulema.

Vanus ei mängi ka siin suurt rolli, oled mees parimais aastates. Suveni on kaheksa kuud, selle ajaga on võimalik imesid teha kui püstitad endale eesmärgi ja loobud mõningatest maistest hüvedest nagu rämpstoit.

Treeni vähemalt neli korda nädalas, siis on loota ka lihasmassi kasvu.


Kuidas suhtud naistesse, kelle kehaehitus on natuke «pehme» – veidi tikub kõht üle pükste värvli, lõdvad käsivarred...?


Suhteliselt raske on kogu aeg vormis püsida, kui ümberringi on nii palju ahvatlusi.



Suhtun normaalselt, aga mulle meeldib siiski, kui ka õrnem sugupool pühendub füüsilisele tegevusele ehk treeningule.



Kas koduste vahenditega on ka võimalik trimmi saada – a’la kätekõverdused, õige toitumine, jooksmas käimine, kõhulihased?


Loomulikult! Oma kehaga ja väikeste abivahenditega on võimalik ka kodus kõiki lihasgruppe treenida. Lisaks veel õige toitumine ja juba näetegi vähemalt viis aastat noorem välja.



Kuidas olete elus suutnud säilitada oma heatahtlikkuse ja rõõmsameelsuse?

Tuleb olla positiivse ellusuhtumisega ja mitte mõelda sellele, et tuleb kogu aeg midagi saada vaid ka anda - andmisrõõm annab tohutult positiivset energiat.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles