Madeleine McCann püüdis röövija kohta märku anda?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann kolmeaastasena
Madeleine McCann kolmeaastasena Foto: SCANPIX

Briti tüdruku Madeleine McCanni ema Kate McCann tunneb süüd, kuna ta ei kuulanud oma tütart korralikult.

Oma neljandaks sünnipäevaks valmistunud Madeleine McCann kadus Portugalis Praia da Luzi kuurordi hotellitoast 3. mail 2007. aastal, kirjutab Sunday Times.

Ta magas samas toas koos oma noorema õe ja vennaga.

Vanemad avastasid tütre kadumise, kui olid õhtusöögilt hotellituppa naasnud.

Nüüd avaldab Kate McCann raamatu, milles seisab, et tütar võist neile millestki märku anda, kuid nad ei pannud seda lihtsalt tähele.

Päev enne tütre kadumist tekkis Kate McCanni ja ta mehe Gerry McCanni vahel riid. Mehe peale solvunud naine tahtis magada siis üksi lisavoodis.

Järgmise päeva hommikusöögil küsis Madeleine emalt, miks ta ei tulnud tema ja vend Seani juurde, kuigi nad nutsid.

«Me ei arvanud siis, et sel nutmisel võiks mingi tähendus olla. Kuid nüüd oleme leidnud, et lapsed võisid hakata nutma selle peale, et keegi võis proovida nende tuppa tungida. Kas Madeleine püüdis meile ukse tagant kuuldud kummalistest häältest märku anda?» küsis Kate McCann oma raamatus.

Naine tunnistas, et alates Madeleine kadumisest on tütre sõnad teda kummitanud.

«Miks ma ta nutmise kohta rohkem ei uurinud? Oleksin põhjuse jälile jõudnud,» kritiseeris ema end.

Kate McCanni raamat avaldatakse selle nädala neljapäeval, mil Madeleinel täitub kaheksas eluaasta.

384-leheküljelises raamatus kaalub ema erinevaid võimalusi, mis tema tütrest saada võis.

Kate McCanni jaoks on kõige hullemaks see võimalus, kui mõni pedofiilikalduvustega isik sattus lugema hotelli vastuvõttu jäetud teadet: «McCannide lapsed on numbritoas üksinda ja õhtusöögil olevad vanemad käivad neid aeg-ajalt kontrollimas».

Paljud, kaasa arvatud kadumisjuhtumi uurijad imestasid, et McCannid jätsid oma väga väikesed lapsed tuppa üksinda magama ning miks vanemad ei kasutanud lapsehoiuvõimalust.

«Me ei tulnud selle peale, et lapsehoidu kasutada. Meie arvates olid lapsed turvaliselt, sest restoran asus meie numbritubade läheduses,» lisas Kate McCann.

Madeleine McCanni kadumine on siiani mõistatus. Juhtumi uurijad on arreteerinud ja üle kuulanud kümneid inimesi, kuid tegeliku röövija jälile ei ole jõutud. Väidetavalt on tüdrukut nähtud nii Euroopas kui Põhja-Aafrikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles