Äärmusislamistide uus sihtmärk on prints Harry?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry 2008. aastal Afganistanis Helmandi provintsis patrullimas
Prints Harry 2008. aastal Afganistanis Helmandi provintsis patrullimas Foto: SCANPIX

Pärast maailma esiterroristi Osama bin Ladeni surma on äärmusislamistid riputanud internetti video, millel on näha Briti printsi Harryt.

Kolmeminutilises videos on printsi tituleeritud kui «Briti kuninglik nats», kirjutab news.com.au.

Video riputas möödunud nädalal üles organisatsioon, mis nimetab end Muslims Against Crusades (Moslemid ristisõdade vastu).

Videos on prints Harryt näha Afganistanis võitlemas koos teiste Briti sõduritega Talibani vastu.  Samuti on kuulda, et prints kasutab solvavaid väljendeid  «paki» (pakistanlane) ja «raghead» (kaltsupea). Prints oli Afganistanis 2008. aastal.

Oletatakse, et äärmusislamistid võtsid Harry sihikule Osama bin Ladeni tapmise pärast.

Muslims Against Crusades kirjutab oma leheküljel, et «islami lipp tuleb kõrgel hoida».

«Kõik isikud, kes ülistavad julmurite (viide Briti armeele) tegevust, nende eesmärki või selleteemalisi raamatuid, on hukkamõistu väärt. Printsidele Williamile ja Harryle ei ole mõtet erandit teha, kuna nad on end sidunud armeega, mis hävingut külvab. Nende tegevusele ei saa läbi sõrmede vaadata,» seisab leheküljel.

Grupeeringu pressiesindaja Anjem Choudary sõnul tuli moslemite viha suunata Briti kuninglikule perele, kuna nende liikmed on osalenud Iraagi ja Afganistani sõjas.

Samuti plaanis see grupeering 29. aprillil toimunud kuninglike pulmade vastast protesti.

«Muslims Against Crusades ei plaani rünnata ega tappa prints Harryt ega kedagi teist kuningliku pere liikmetest. Meie eesmärk on poliitiline, mitte sõjaline. Video riputamise eesmärgiks oli näidata, et kuninglik perekond on osaline sõdades, kus tapetakse meie moslemitest vendi ja õdesid,» selgitas esindaja.

Youtube´i riputatud video juures on agressiivseid kommentaare.

Briti politsei keeldus ametlikust kommentaarist, kuid politseiallika sõnul äärmusislamistide tegevust jälgitakse pidevalt.

«Kui prints Harryt või kedagi teist kuninglikust perest otseselt ähvardatakse, siis politsei sekkub,» lisas allikas.

Muslims Against Crusades lehekülge vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles