Brigitte Bardot` endine abikaasa tegi enesetapu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Günther Sachs oma kolmanda abikaasa, rootslannast modelli Mirja Larssoniga
Günther Sachs oma kolmanda abikaasa, rootslannast modelli Mirja Larssoniga Foto: SCANPIX

Prantsuse filmistaari Brigitte Bardot` endine abikaasa, sakslasest miljonär ja playboy Günther Sachs tegi enesetapu.

78-aastane Sachs lasi end möödunud nädala laupäeval Šveitsis Gstaadis asuvas luksusvillas maha, kirjutab The Telegraph.

Mees jättis hüvastijätukirja, milles seisab, et ta ei suutnud enam depressiooniga võidelda.

«Olen kaotanud oma elu üle kontrolli ja see on minu jaoks alandav. Mul ei ole enam lootust  Alzheimeri tõvest paranemisele,» kirjutas Sachs oma hüvastijätukirjas.

Filantroop, fotograaf, matemaatik ja kunstikoguja Sachs sai kuulsaks 1960. aastatel, mil ta Prantsuse kuurordi St. Tropez' maailmakuulsaks tegi. Sellest sai siis rikaste ja kuulsate lemmikpuhkepaik.

Sachs oli Saksa autofirma Opel asutaja Adam Opeli lapselaps. Sakslane elas jõukat elu, kuid ülemaailmne kuulsus saabus siis, kui ta prantslannast filmidiiva Brigitte Bardot`ga 1966. aastal abiellus.

Sachs sai hakkama sellega, et üüris helikopteri ja viskas sellest Bardot` Cote d`Azuril La Madrague`is asuval majale sadu punaseid roose.

«Seda ei juhtu iga päev, et  aeda sajab sadu roose,» sõnas näitlejanna hiljem.

Brigitte Bardot` sõnul šokeeris mehe surm teda, seda nad olid ka pärast lahutust head sõbrad.

Sachs oli abielus ka Iraani printsessi Soraya Esfandiaryga. Pärast lahutust Bardot`st 1969. aastal abiellus ta Rootsi  modelli Mirja Larssoniga, kellega ta oli abielus kuni oma elu lõpuni.

Sachsi noorpõlves oli mitu tragöödiat. Ta isa William suri 1958. aastal. Samal aastal suri ta esimene naine Annemarie Faure operatsioonijärgsete tüsistuste tagajärjel.  Ta vend Ernst Wilhelm hukkus 1977. aastal lumelaviinis.

Sachsil oli esimesest ja kolmandast abielust kokku kolm poega.

Oma elu teises pooles kogus ta kunsti ning suhtles nii Andy Warholi kui Salvador Daliga.

Sachs oli väga jõukas ja ei pidanud töötama, kuid sellegi poolest saavutas ta ülemaailmse kuulsuse fotograafi ja dokumentaalfilmide tegijana. Samuti tunti teda kui matemaatikut. Ta asutas instituudi, milles uuriti astroloogia ja psühholoogia seoseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles