Kuulikindel taskurätik võib päästa elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi disainer valmistas taskurätiku, mis kaitseb kuuli eest
Islandi disainer valmistas taskurätiku, mis kaitseb kuuli eest Foto: SCANPIX

Islandi disainer valmistas taskurätiku, mis võib päästa elu.

Disainer Sluli Rechti sõnul ei pea olema James Bond, et  kuuli saades ellu jääda – abiks tuleb kuulikindel taskurätik, kirjutab metro.co.uk.

Taskurätiku valmistamisel on kasutatud terasest viis korda tugevamat kevlarit.

Kevlarit kasutatakse kuulikindlate vestide ja peakatete valmistamiseks. Kevlar peab vastu nii kuulidele kui ka 400-kraadisele kuumusele.

Disainer valmistas kuulikindlaid taskurätikuid kümme tükki. Ühe taskurätiku hind on 120 eurot (1876 krooni).

Rechti kinnitusel ei võta ta vastutust selle eest, kui keegi kodustes tingimustes katsetab, kas taskurätik on ikka kuulikindel.

Disainer lisas, et taskurätikut võib kanda nii rinnataskus kui ka südame ette panduna.

Kuigi Recht on varem valmistanud kuulikindla jaki ja kavatseb oma tootevalikut laiendada, ei saa tema sõnul ta võrdlust tõmmata kuulsa Mehhiko moelooja Miguel Caballeroga.

Caballero kollektsiooni kuuluvad rõivad on kõik kuulikindlad. Caballero ei ole paljastanud materjali, mis riided kuulikindlaks teeb.

Caballero menu põhineb sellel, et ta tegutseb riigis, kus igal aastal pannakse toime 3000 mõrva ja päevas röövitakse 2 -  3 inimest.

Väikses ja rahulikus Islandis ei ole kuulikindlate toodete järele vajadust, kui just endised pankurid ei taha oma keha kaitsta finantskrahhis raha kaotanud klientide eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles