Augustibluusi peaesineja kandideerib maailma parima bluuskitarristi tiitlile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirk Fletcher
Kirk Fletcher Foto: Promopilt

Täna leiab Ameerika Ühendriikides Memphises aset maailma kaalukaim bluusiauhindade gala – Blues Music Awards 2011.


32. korda toimuva sündmuse eestvedajaks on bluusi sünnilinnas Memphises tegutsev The Blues Foundation, mis on teatavaks teinud ka seekordsed nominendid. Sel suvel Haapsalus toimuva festivali Augustibluus üks peaesinejatest, Kirk Fletcher kandideerib auhinnale suisa kolmes kategoorias.
 
Memphise Cooki konverentsikeskuses peetaval auhinnagalal antakse auhindu kokku kahekümne neljas kategoorias. Kirk Fletcher kandideerib parima kitarristi tiitlile ning oma ansambliga The Mannish Boys loodud viimase kauamängivaga «Shake for Me»ka aasta albumi ning parima traditsioonilise bluusialbumi kategoorias. Huvilistel on võimalik sündmusest osa saada ka internetiraadio www.xmsisus.com kaudu.
 
Kirk Fletcheri puhul on tegemist ühe noorema põlvkonna kaalukaima bluusimehega, kes on nõutud külaline oma valdkonna muusikute albumitel ja kontserttuuridel. Fletcher on ka varem kahel korral mainekalt galalt auhindu noppinud. Eestisse saabub ta esinema esmakordselt ning pikemat Euroopa tuuri tema suvistes plaanides ei ole.
 
Festival Augustibluus toimub sel aastal 5. – 6. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles