Galerii: Hollywoodis toimus Sophia Lorenile pühendatud üritus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophia Loren koos poegade Carlo Ponti (vasakul) ja Edoardo Pontiga
Sophia Loren koos poegade Carlo Ponti (vasakul) ja Edoardo Pontiga Foto: SCANPIX

USA filmiakadeemia korraldas Beverly Hillsisi Itaalia näitlejanna Sophia Lorenile pühendatud koosviibimise.

Eilne teemaüritus kandis pealkirja Tribute to Sophia Loren, edastab Reuters.

20. septembril 1934. aastal sündinud Loreni peetakse Itaalias seksisümboliks ja läbi aegade üheks paremaks näitlejaks. Ta kodanikunimi on Sofia Villani Scicolone.

Loreni esimene film Hollywoodis oli 1955. aastal valminud «The Pride and the Passion», kus ta mängis koos Cary Granti ja Frank Sinatraga.

1961. aastal sai ta parima naispeosatäitja Oscari rolli eest filmis «Two Women».

1960. aastatel sai ta Prantsusmaa kodakondsuse.

Loren kohtus oma abikaasa, režissöör Carlo Pontiga, kui ta oli 15-aastane, mees aga 37-aastane. Kuna Ponti oli siis veel abielus, ei saanud nad kohe abielluda.

Nad laulatati 1966. aastal. Lorenil ja Pontil on kaks poega – 29. detsembril 1968. aastal sündinud Carlo Ponti juunior ja 6. jaanuaril 1973. aastal sündinud Edoardo Ponti.

Carlo Ponti seenior suri 10. jaanuaril 2007. aastal kopsuhaiguse tagajärjel. Loren teatas siis, et ta kaotas oma elu armastuse ning ei abiellu enam kunagi.

Lorenil on kolm lapselast – 12. mail 2006 sündinud Lucia Ponti, 3. aprillil 2007 sündinud Vittorio Ponti ja 20. detsembril 2010 sündinud Leonardo Fortunato.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles