California ülikool 2008: Osama bin Laden peaks end peitma Abottabadis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseministeeriumi foto Pakistanis Abottabadis asuvast villast, kus Osama bin Laden tapeti. Villa aja on märgitud rohelise joonega
USA kaitseministeeriumi foto Pakistanis Abottabadis asuvast villast, kus Osama bin Laden tapeti. Villa aja on märgitud rohelise joonega Foto: SCANPIX

USA California ülikooli teadlased tegid 2008. aastal avalduse maailma esiterroristi Osama bin Ladeni võimaliku peidupaiga kohta.

Teadlaste uuringus tõdeti, et 88,9 protsendise tõenäosusega peidab bin Laden end Pakistanis Abottabadi piirkonnas, kirjutab BBC.

USA eriüksus leidiski ööl vastu 1. maid bin Ladeni Abottabadis asuvast villast, kus ta maha lasti.

California ülikooli uuringus oli välja pakutud ka teisi paiku, kus bin Laden suure tõenäosusega olla võiks. Pakistani Parachinari tõenäosusprotsent oli 95.

California ülikool võttis Osama bin Ladeni võimaliku asukoha kindlaksmääramisel aluseks ohustatud liikide paiknemise uurimisel kasutatava meetodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles